Реклама / Ads
7| 5657 |09.10.2017 ПОЛИТИКА

Прецедент: КСНС срещу корупцията при Румен Радев се провали, насрочи нов за 17 октомври

.
Източник: MC
Още един КСНС по тема корупция ще свика президентът Румен Радев, след като днешната среща на държавните лидери бе посветена на този проблем, но тя се провали заради ”загуба” на кворум. Това стана ясно от думите на Радев след днешното заседание.
 

Политиците се оказа, че са си тръгнали под претекст, че са ангажирани. Те оставиха държавният глава да обобщи резултатите от съвета за борбата с корупцията. Това се случва изключително рядко и по тази причина се приема за пълен провал.  Обикновено политиците застават рамо за рамо за брифинга пред медиите. На практика две партии не са имали нито един представител.

 

Премиерът Бойко Борисов влезе на "Дондуков" 2 с час и половина закъснение, тъй като счете за по-уместно да проведе среща с ръководството и представители на "Емко" в Министерски съвет. Площадът пред бившия Партиен дом беше отново поле на протест на работниците от предприятието.

 

След като изслушали доклади на ръководителите на ключови институции, ангажирани в борбата с корупцията, са започнали задълбочени дебати, които обаче поради отсъствието и напускането на част от членовете на Съвета са прекъснали - "това доведе до загуба на кворум", заяви държавният глава пред представителите на медиите.

 

Президентът Радев беше категоричен, че за остротата на проблема с корупцията можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата и по препоръките и оценките на нашите европейски партньори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3792 |09.10.2017 Симеонов упорства: Ще заведа дела срещу медиите . 11| 9186 |08.10.2017 Журналисти на протест пред МС срещу ултиматумите и заплахите . 0| 5427 |07.10.2017 Журналисти от цял свят се обявиха срещу заплахите към техни колеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads