Реклама / Ads
37| 10751 |04.03.2013 ПОЛИТИКА

Съдия и дипломат в рулетката за премиер

.
Борис Велчев
Бившият главен прокурор и настоящ конституционен съдия Борис Велчев е най-новото попълнение в списъка на известни личности, спрягани в коридорите на властта за служебен премиер.
 

Разговори с мен не са водени, казва обаче Велчев пред "Стандарт". Ако бъда поканен, ще откаже, нямам политически опит, допълни той.

Совалки за служебен премиер и министри се водеха на всеки час през уикенда, научи "Стандарт".

Късно снощи отново като най-сигурен министър-председател се споменаваше името на посланичката ни в Швейцария Меглена Плугчиева, пише още Стандарт. Бившата вицепремиерка по еврофондовете в кабинета "Станишев" е харесвана и в ГЕРБ. По неофициална информация Плугчиева не е отказала поста, но поискала време за размисъл. Плугчиева не вдигна вчера телефона си.
 

Спряганата от няколко дни бизнес дама и успешен мениджър Саша Безуханова ("Хюлет-Пакард") е отказала на Росен Плевнелиев, твърдят източници от "Дондуков" 2. От Президентството са категорични, че засега няма промяна и държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ДПС. Срещата им е насрочена за утре, 5 март. Само извънредни обстоятелства биха променили това решение на държавния глава. Протестиращите искат не служебно, а програмно правителство, без да се прекъсва мандатът на 41-ото народно събрание. Готовност да съставят такъв кабинет са изявили само сините, но никоя от големите партии няма да ги подкрепи и това е неосъществимо. ДПС вече заяви, че ще върне мандата, както преди тях направиха ГЕРБ и БСП.

Плевнелиев пък заяви, че ще насрочи изборите за 12 май, деня, в който църквата почита паметта на Тома Неверни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 12592 |31.01.2012 Скандал: Филчев искал от Паси дипломатически паспорт с 10 г. валидност . 44| 10698 |09.04.2011 Н. Младенов: В края на годината – без ченгета дипломати . 10| 9362 |30.12.2010 МС гони 47 дипломати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads