Реклама / Ads
3| 8906 |04.12.2015 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: Ясен Тодоров се гласи за политиката

.
Специфичната усмивкат стана запазена марка за Ясен Тодоров
Председателят на „Етичната комисия” към ВСС Ясен Тодоров се готви за политическа кариера. Тази мълва упорито обикаля през последните дни кулоарите на ВСС и създава смут сред магистратите.
 
Новината за скок на Тодоров в политиката  почиват на определени факти. Един от тях е, че изказванията му по телевизиите са в пълен унисон с тезите, които пропагандират пеевските медии. От устата на магистрата те  звучат като предварително написани и наизустени опорни точки на политико-олигархичния кръг КОЙ. Досущ като ощипана мома той се разходи из тв студията, за да изкаже огорчението си от нападките към ВСС, който според журналистически писания трябва да бъде изгонен с камъни, защото представлява престъпна клика.

Опитите на магистрата да израства в кариерата удариха на камък, поне засега.  Той беше светкавично отстранен от състава на "Националния съвет по антикорупционни политики", веднага след като беше сложен там, което само по себе си е прецедент. Това се случи след като около името на Ясен Тодоров се вдигна огромен медиен шум и всеобща вълна на недоволство. Правосъдният министър Христо Иванов лаконично отбеляза, че биографията на члена на ВСС е свързана с криминалния преход. Дъщерята на Тодоров също се оказа забъркана в друг скандал, веднага след като  стана ясно, че е започнала работа в прокуратурата, без да е минала през конкурс и при липса на трудов стаж.

Теодора Тодорова е била назначена за "младши експерт - протокол" в отдел "Връзки с обществеността и протокол" в администрацията на главния прокурор през март тази година, съобщи в. „Сега” От прокуратурата уточниха, че момичето е на срочен договор за времето, докато длъжността бъде заета с конкурс. Изданието припомни още, че бившият приятел на Тодорова беше изловен да преписва на изпита за младши прокурори. "Кандидатът, който бе заловен, беше гадже на дъщеря ми преди време. Но от август миналата година са разделени. Оттогава не съм го виждал, защото по начина, по който се разделиха, инициативата беше негова, така бях леко засегнат. Тя няма откъде да има казуса. Неприятна е тази спекулация с моето име. Аз нямам досег до казусите", коментира през април Ясен Тодоров. След скандала младежът напусна и Софийския градски съд, където беше съдебен помощник.

Кой е Ясен Тодоров?

Възпитаник е на МВР Академията . Работи в различни териториални подразделения на столичното следствие. Докато оглавява 2 ТО на ССлС, под негово ръководства, кариерата си на магистрат започва прокурор Боряна Бецова, нашумяла с няколко скандални решения и дела като това на Христо Бисеров и неговата оправдателна присъда. В периода 1998 - 2004 Тодоров е шеф на отдела, който се занимава със злоупотребите на Столичната митница, "Илиянци" и още няколко ключови точки. Тогава името му попада в доклад на прокуратурата за корумпирани магистрати, който впоследствие се оказва засекретен.

Според запознати, по някаква причина личното оръжие на мъртва призовкарка е било открито в служебната каса на Тодоров, заради което е бил разследван не от кой и да е, а от бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров – Пепи Еврото, сочен за един от най-верните хора на КОЙ. През 2007 година Тодоров е колега на прохождащия следовател Делян Пеевски и там съдбите им се пресичат. Последният също попада в съдебната власт без конкурс. През 2008 година, по предложение на „Български народен съюз”, Тодоров е предложен за инспектор в Инспектората към ВСС. В края на 2012 година следователят е номиниран от "Атака“ за член на ВСС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 15268 |17.11.2015 Само във ФРОГ! Тайни споразумения със САЩ въвличат България в чужди войни . 1| 4889 |28.10.2015 Делийски за Фрог: Изборите задействаха стадния инстинкт на хората . 24| 11036 |16.10.2015 П. Иванов за Фрог: ГЕРБ печелят 23 кмета, БСП и РБ - 3, а ДПС – 1 . 14| 5153 |16.09.2015 Босия пред Фрог: Всяка сряда ще се явявам като кошмар пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads