Реклама / Ads
39| 15628 |21.01.2015 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: Лазаров виси на косъм заради „Южен поток”

.
Светлозар Лазаров
Сегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров бил назначен на високия пост в МВР за да гарантира, че охраната на „Южен поток” ще бъде дадена на фирмата на тъста му – бившия заместник-министър на МВР Камен Пенков. Това научи Фрог от свои източници в службите.
 
Сега оставането му в МВР виси на косъм поради същата причина – „Южен поток”.

Светлозар Лазаров е зет на Камен Пенков. Договорките преди време, когато главният секретар е бил назначен като такъв,  са от ясни от по-ясни – дават охраната на тръбите на бившият зам. министър, зет му го назначават на белия оперативен кон в МВР за гарант, а той се отблагодарява на хората с финикийски знаци. Това е логиката на нашите източници.

Сега, когато руснаците ни шамаросаха за „Южен поток” , мястото на Лазаров на шефския пост в МВР започва да изстива, за което си помогна и той самият  с аматьорски решения в не един и два  случая а ла Лясковец. Постът му виси на косъм и е най-вероятно ,  той да си тръгне, добявят те.

Ама надали! Само преди дни премиерът Бойко Борисов изненада Главния секретар с окуражителни думи по негов адрес, които Лазаров коментира , позирайки доволен пред журналисти. А според нашите източници, на масата отново са заложени пари и интереси свързани с управляващите  по различни схеми , които могат да циментират Лазаров на високия пост, поне до предсрочните избори. Така както го циментираха преди време.

Разгръщаме стари вестници и припомняме, че тъстът на Лазаров  Камен Пенков е старшина в комендатурата  и пази Главно следствено управление. И изведнъж, при демокрацията,  става шеф на охранителната фирма „Скорпио”. Тя започна да пази БСП, още в първите години след 10 ноември. Но за да стане това,  явно е имал своите покровители. По-късно фирмата му се ръководи от втората съпруга, която се оказва доста сериозна и амбициозна. Тя започва да развива охранитения бизнес и още куп неща.  Пенков взема решение да се занимава само с политика и влиза под кожата на Румен Петков, който е  силна фигура по това време. После Камен Пенков му става и заместник в МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5866 |14.01.2015 Свиленски пред Фрог: Московски обеща да върне 40 млн. в БДЖ . 23| 9048 |07.01.2015 Социологът Е. Славкова за Фрог: "Заплахата" ДПС капсулира коалицията . 65| 12631 |07.01.2015 Костадинов за Фрог: Докато ДПС подменяше историята, на българите ни забраниха да сме жертви . 51| 9398 |05.01.2015 Делийски пред Фрог: Борисов не управлява, а арбитрира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads