Реклама / Ads
6| 13403 |01.03.2017 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: В секретния щат на ДАНС ли е Светлозар Лазаров?

.
Светлозар Лазаров
Къде се подвизава след отстраняването си от поста бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров? Този въпрос витае отскоро, след като стана ясно, че той ще бъде изваден „на светло” отново и е гласен за зам.-председател на ДАНС, за което Фрог единствен писа.
 
Както е известно Лазаров е в особено близки отношения с ексминистър Цветлин Йовчев от Библиотекарския кръг и знаково лице на модела КОЙ.

Лазаров подаде оставка под натиск на 6 март 2015 г. заедно с шефа на ДАНС Владимир Писанчев. И двамата назначени от правителството на Пламен Орешарски и модела КОЙ. Въпреки нежеланието на мнозинството в парламента и вътрешния министър Веселин Вучков да работят с тях, Борисов дълго време отказваше да ги отстрани.

 

Според запознати след като освобождава длъжността главен секретар на МВР за компенсация Светлозар Лазаров, с протекциите на Борисов, е зачислен в секретния щат на ДАНС. На солидна за нашите стандарти заплата от 3000 лв. Какъв секретен агент може да бъде Лазаров след като две години бе публична фигура е въпрос с повишена трудност. По-скоро той е уреден на тиха държавна служба. Така бившият главсек, зет на Камен Пенков от БСП, повтаря пътя на ексбаретата Алексей Петров. По време на скандала в МВР през 2008 г. стана ясно, че Петров е секретен служител, първо на НСС, после на ДАНС и съветник на шефа на агенцията  Петко Сертов. И  като такъв е участвал в срещата на вътрешния министър Румен Петков с т.нар. Братя Галеви на басейна „Спартак”.

 

През 2009 г. комисията за контрол на спецслужбите започна проверка кой точно е назначил Петров за секретен сътрудник и по какви причини. По време на служебния кабинет на Близнашки вътрешният министър Йордан Бакалов започна проверка на действията на Лазаров и ръководството на МВР по сканадала „Лясковец” и злополучната операция на спецотряда за борба с тероризма по неутрализирането на Петко Стрелеца на 14 февруари 2014 г. Тогава беше убит командосът Емил Шарков, а други петима негови колеги бяха тежко ранени. Проверката започна по жалба на майката на Емил Шарков- Ваня Рибчева. В момента се правят всякакви опити да се изчисти името на Лазаров от скандала „Лясковец” и той да бъде върнат на „бял кон” в ДАНС,  с опция да стане директор на родното ФБР. Преди да бъде монтиран за главсек на МВР Лазаров бе шеф на отдел „Енергетика”  в ДАНС, а преди това служител на спецотряда за борба с тероризма.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7200 |28.02.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: За 1 млн. евро всяка година Страсбург осъжда България . 1| 10219 |28.02.2017 Първо във Фрог: Сменят шефа на Гранична полиция . 5| 14751 |28.02.2017 Само във Фрог: Пеевски продава марките на "Булгартабак" на „Бритиш американ табако”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads