Реклама / Ads
13| 14594 |13.01.2017 ПОЛИТИКА

Само във Фрог: Вижте кои ще са шефовете на МВР и МО

.
Пламен Узунов и Тоньо Железчев/ на малката снимка/
За шеф на МВР в бъдещото служебно правителство вероятно ще бъде назначен бившият директор на пловдивската полиция Пламен Узунов. Това съобщиха за Фрог нюз източници, близки до новоизбрания президент Румен Радев. За заместник на Узунов пък се спряга Тоньо Железчев, който беше зам.-министър на МВР по време на управлението на НДСВ. Вътрешното ведомство тогава се ръководеше от покойния вече Георги Петканов.
 

Пламен Узунов оглави пловдивската дирекция на МВР, когато министър беше Цветлин Йовчев в кабинета „Орешарски”. В края на 2015 г. избухна скандал, в който Узунов обвини депутата Методи Андреев, че му е оказвал натиск да смени началниците на районните управления в Първомай и Асеновград. Малко след като Румяна Бъчварова оглави МВР, Узунов напусна системата по собствено желание и отиде в частния бизнес. Някои депутати споделиха през Фрог, че Узунов е засичан на тайни сбирки, на организация, свързана с пловдивския бизнесмен Георги Гергов.

Справка в интернет сочи, че Тоньо Железчев е член на Арбитражния съд към Българската стопанска камара. Той играе ролята на посредник в качеството му на юрист. Любопитното е, че сред арбитрите към въпросният съд, можем да видим и името на Огнян Герджиков, който се спряга за бъдещ служебен премиер. В арбитражният съд могат да бъдат видени и други царисти като Камелия Касабова, Анелия Мингова, Антон Станков, Нина Чилова и др. Всеизвестен факт е, че Железчев се считаше за един от най-сериозните опоненти на Борисов, когато беше главен секретар на МВР. Съществува и още една любопитна връзка. Тоньо Железчев е бил част от адвокатската кантора „Фактор консулт” със съдружници- Георги Петканов и Огнян Герджиков.

В публичното пространство се завъртя новината, че МВР може да бъде оглавено от бившия секретар на МВР по времето на Богомил Бонев-Николай Радулов. В момента той е преподавател в Нов български университет. Често пъти дава експертни оценки в медиите по въпросите на сигурността. Не е изключено Радулов да бъде назначен за главен секретар на вътрешното ведомство.

За шеф на военното министерство се спряга Николай Цонев, бивш министър по времето на тройната коалиция. Запознати твърдят, че Цонев е предложил Румен Радев за първо генералско звание и сега той на свой ред ще му върне жеста. Цонев беше арестуван зрелищно при акция на ГДБОП във ВМА, като арестът му стана световно известен с фразата на тогавашния зам.-градски прокурор Роман Василев: „Ти си абсолютен престъпник и като всеки престъпник легни долу на колене". По-късно съдът оневини Цонев, а той пък осъди България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10642 |13.01.2017 Вижте къде ЧЕЗ ще спира тока за профилактика . 3| 7620 |12.01.2017 А. Славчев за Фрог: Държавата е харизана на олигархията, щом банките са над нея . 7| 10719 |12.01.2017 Т. Стойчев пред Фрог: В МВР има сто процента популизъм и нула професионализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads