Реклама / Ads
10| 6195 |15.01.2020 ПОЛИТИКА

С турнир по надлъгване започна новата сесия на парламента

.
Сесията започна... Източник: БГНЕС
След 25 дни коледна ваканция, народните представители се събраха на работното си място. Наложи им се да избират нов министър, защото Нено Димов е в ареста. Емил Димитров-Ревизоро вече е част от кабинета „Борисов 3“ със задача да се справи с водната криза не само в Перник, но въобще. И той обеща.
 

В началото на сесията парламентарните сили заявиха приоритетите си.

 

От името на ГЕРБ председателят на парламентарната група Даниела Дариткова бе категорична, че предсрочни избори са невъзможни, както и че изборните правила и модела на финансиране на партиите трябва да се променят, защото доверието в политическите формации било много ниско и това рушало демокрацията.

 

БСП заяви, че Борисов управлява лошо, моделът е сбъркан и кабинета трява да си ходи.






ДПС предупреди, че нароилите се проблеми трябва да бъдат решени, преди да настъпи парламентарната криза.

 

"Обединените патриоти" пък пласираха тезата, че не държат да са в управлението, но ще стоят там, за да не дойде ДПС на власт.

 

„Воля“ на Марешки, която уж била опозиционна партия, също заяви, че предсрочни избори няма да има, защото управляващите трябвало да си изпълнят ангажиментите.

 

Всички тези изказвания бяха нещо като турнир по надлъгване. Просто нещо да се каже, да се отбие номера.

 

БСП демонстрира желание да свали Борисов, но знае, че не може да го направи. Просто си дава кураж.

 

ГЕРБ са сигурни, че няма да има предсрочни избори, но техните действия и провали водят право натам. Количествените натрупвания водят до качествени изменения - би трябвало да го знаят. Дариткова обаче каза и една истина: доверието в политическите формации е много ниско. Прогнозата й, че това трябва да се промени до лятото няма да се сбъдне, защото ГЕРБ вече не може да управлява процесите и води страната в неправилната посока. Освен това демокрацията не се руши, защото е разрушена отдавна. Още в зародиш.

 

ДПС предупреждава за парламентарна криза. Само че тя е факт. И те са една от причините за нея.






Патриотите в едно изречение вместиха две лъжи. Първата е, че не искали да са в управлението. Това е виц. И втората, че ако излезели от властта на мястото им щяло да се настани ДПС. Милите, ДПС и сега е на власт и дори някои от министрите от патриотичната квота са тяхно назначение. Това вече не е виц.

 

Твърдението на „Воля“, че са опозиция също е виц. Виц е и присъствието й в парламента.

 

Не е тайна, че политиците не обичат откровеното говорене. Но поне да имаха малко повече въображение. С тези семпли клишета обиждат и публиката, и жанра „откриване на сесия след дълга почивка“.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7033 |17.06.2019 Нинова: Членовe започнаха да връщат партийните книжки след оставката ми . 5| 4963 |16.01.2019 Парламентът взе решение да започнат преговори със САЩ за F-16 . 4| 6734 |15.01.2019 Със скандал започна обсъждането за Ф-16 в Комисията по отбрана . 2| 4940 |09.12.2017 Започна срещата на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads