Реклама / Ads
21| 14980 |30.01.2018 ПОЛИТИКА

СДС и Обединени патриоти се готвят за коалиция

.
СДС може да се присъедини към трите партии от националистическата коалиция Обединени патриоти. Това научи Frognews.bg от свои отлично информирани източници.
 

Преговорите се водят на председателско ниво, като се водят лично между лидерът на най-старата дясна партия Божидар Лукарски и вицепремиера Валери Симеонов.

 

Припомняме, че партията на Симеонов НФСБ получи възможност да установи партийната си централа в емблематичната сграда на „Раковски” 134, където се помещава и централата на СДС. Макар и да не получиха парламентарно представителство, Лукарски и хората му запазиха право да обитават част от сградата, като според запознати роля в този жест е изиграл и самия Валери Симеонов. Тогава пък Лукарски заяви, че няма нищо драматично да има друга партия в тази сграда и че комуникацията му със Симеонов е добра.

 

Тази комуникация обаче е прераснала в преговори за общи действия. Според източниците ни целта на мероприятието е да се създаде консервативен националистически блок, който да бъде дългосрочен партньор на партия ГЕРБ в управлението. Партия СДС е член на семейството на Европейската народна партия, също както и ГЕРБ. Именно от ЕНП идват и най-сериозните критики за включването на националистите в управлението на България, като евентуално обединение със СДС може да реши този проблем.

 

Партията на Лукарски пък ще получи така нужните гласове, за да излъчи свои представители в изпълнителната власт, след като според последните социологически проучвания нито една от десните партии или коалиции не би успяла да попадне в парламента при нови избори.

 

Първите заявки за общи действия вече бяха направени, след като изненадващо Божидар Лукарски и СДС споделиха позицията на националистите относно Истанбулската конвенция. Докато всички останали десни партии призоваха документа да бъде гласуван, то Лукарски се обяви против него.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7685 |07.12.2017 Гернот Ерлер: Бойко Борисов трябва да дисциплинира министрите на „Обединени патриоти“ . 10| 15337 |06.11.2017 Октай: По време на председателството Борисов за трети път ще абдикира и ще обвини патриотите . 1| 5170 |03.11.2017 Още закони за КТБ готвят Хамид и компания от ДПС . 7| 12417 |17.10.2017 ДПС: ГЕРБ да изхвърли Патриотите, иначе - оставка на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads