Реклама / Ads
7| 5277 |04.02.2018 ПОЛИТИКА

Сергей Станишев отрече ПЕС да е оказвал натиск върху БСП за Истанбулската конвенция

.
Сергей Станишев
Председателят на ПЕС Сергей Станишев отрече ПЕС да е оказвал натиск върху БСП по повод на Истанбулската конвенция.
 
Пред БНР той каза: Когато има разминаване трябва ясно да се чуят аргументите и да се изразят позициите. Ако това е политически натиск, значи председателят на Националния съвет на БСП не е видяла достатъчно политически натиск. Това са детайли, макар че е важно да се каже, че тази доста емоционална реакция се предизвика от един прост факт, че тази резолюция на ПЕС, която е приета на Съвет на 1-ви декември е обсъждана над 1 месец и на няколко етапа и нито една партия от нашето семейство не е възразила по този текст в подкрепа на Истанбулската конвенция. Затова позицията, която прие Националният съвет, се възприема като обръщане на 180 градуса, затова има и реакция.

Истинският проблем е, че насилието в България над жени е обществен проблем. Аз се учудвам как досега, за един месец, тази бурна дискусия, струпване на авторитети от двете страни на барикадите, и никой не се беше сетил да отиде в един кризисен център, да поговори с български жени, които са били малтретирани.  В цялата държава има общо 20 кризисни центъра. С парите, които се предвиждат за този референдум, може да се направят около 20 такива пълноценни кризисни центъра, посочи още той.

Станишев беше категоричен, че в конвенцията не става дума за трети пол и еднополови бракове: Нито еднополови бракове, нито трети пол ги няма в конвенцията, нито задължително сексуално образование на децата и едва ли не децата да си определят пола – това го няма там. Разбира се, аз виждам, че всички партии, без изключение в поведението си по отношение на тази конвенция, подписана от 45 държави, търсят политическия дивидент и мислят как ще се слеем с народа. Не е почтено да се подхранват страховете на хората и да се стига до истеризиране. Виждам, че дори управляващата партия, която официално подкрепя тази конвенция, и те се скриха.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6692 |03.02.2018 Станишев критикува БСП, ВМРО и президента Радев . 3| 5657 |08.12.2017 Станишев: Скандално е, да не сме в Шенген и да има още изчерпан механизъм за оценка . 1| 4872 |02.10.2017 Станишев за Каталуния: Срамен ден на насилие . 5| 8327 |17.06.2017 Станишев: Членството ни в Шенген е постижимо още преди края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads