Реклама / Ads
10| 11797 |25.02.2016 ПОЛИТИКА

Шамар за ДПС в Кърджали от местния парламент

.
Шамар на Триумвирата на ДПС нанесоха днес съветниците от групата на Движението като избраха изненадващо Раиф Мустафа за председател на местния парламент. Доскорошният шеф на колективния орган получи нов мандат с гласовете на 22 съветници на ДПС,въпреки волята на Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза ,които номинираха за поста служителят от Районно мюфтийство Халил Апти, съобщи местното издание Кърджали бг вести.
 
Изненадан бе и областният лидер на партията Хасан Азис, тъй като до последно имаше консенсус около номинацията на тричленното ръководсто на ДПС. В началото на днешното заседание на Общинския съвет съветниците на ДПС демонстрираха завидно единодушие, избирайки комисия и председател,които да проведат избора за шеф на местния парламент .Единодушието трая до тук.От редиците на ДПС Ферди Мурад излезе с предложение в подкрепа на Раиф Мустафа. Халил Апти дори не бе предложен от съпартийците си. От ГЕРБ издигнаха кандидатурата на Огнян Иванов. Веднага след това стана ясно, че Халил Апти е настоявал да бъде номиниран на сесията от общинския лидер на партията Мухаррем Мухарем, като се спази решението на ЦОБ и тричленното ръководство. Това не стана. Привърженици на Халил Апти твърдят,че е имало факс до местната партийна централа, в която изрично е сочено името на Халил Апти като кандидатът на ЦОБ за поста.

Областният лидер на ДПС Хасан Азис не можа да сдържи емоциите си. Той определи поводението на своите поддръжници сред съветниците като безотговорно.

Изборът бе в два тура. При първият гласуваха 41 съветници. Недействителните гласове бяха 8. За Раиф Мустафа гласуваха 19 съветника,а за Огнян Иванов-14. Раиф Мустафа бе избран при второто гласуване, когато получи 22 гласа от 24 съветници на ДПС. Недействителните бюлетини бяха 6, а тези подадени за Огнян Иванов-13.

В почивката между двата тура областният лидер Хасан Азис събра групата съветници за стиковане на позициите. Самият Раиф Мустафа заяви, че е изненадан от номинацията на неговите съпартийци. Сподели,че е очаквал да бъде издигната кандидатурата на Халил Апти, както е поискало тричленното ръководство на партията. Ако днес не бъда избран повече няма да се кандидатирам,категоричен бе в антракта Раиф Мустафа.

Милко Багдасаров от БСП предложи,ако не се стигне до избор на председател Общинския съвет да гласува веднага своето саморазпускане и да се престъпи към предсрочни избори.

Още при броенето на гласовете от втория тур, стана ясно, че Мустафа печели. Членове на комисията не можаха да сдържат радостта си. Първи доаенът на общинските съветници Мюмюн Емин поздрави Раиф Мустафа за успеха. Старият- нов председател сподели,че заради четеримесечното забавяне на избор на ръководител на местния парламент съветниците са в дълг на гражданите на града.Той пожела успешен мандат на новия общински съвет.Посочи,че проблемите за решаване са много.На първо място трябва да се сформират постоянни комисии, да се приеме нов правилник за работа и да се гласува общински бюджет. Мустафа припомни,че задълженията на общината са 15 млн.лева и бе категоричен, че стабилизирането на общинските финанси ще бъде приоритет.

Възникнаха съмнения,че Раиф Мустафа е избран с подкрепата на гласове от опозицията.Милко Багдасаров бе категоричен,че съветниците от БСП са гласували „въздържали се“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5602 |04.06.2015 Миков: Преговаряме с АБВ за местния вот, но са претенциозни . 12| 5233 |27.04.2015 Премиерът шамароса армията и военния бюджет . 34| 6197 |10.12.2014 Кърджалиев размаха пръст и на Виктор Николаев за циганите . 114| 9775 |05.08.2013 Мира Радева:БСП се превърна в гротеска от Мишо Шамара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads