Реклама / Ads
60| 8231 |17.03.2015 ПОЛИТИКА

Шефът на мешерето пред Фрог: Всички роми ще подкрепим една партия на изборите

.
Това, което дават по телевизията за конфликта между ромите и българите, e малко преувеличено. Трябва точно да се разследва всеки конкретен случай. Не може циганинът от село Трънчовица да е направил проблем и да се обобщава, че всички цигани са го направили. Това каза пред Фрог нюз председателят на ромското мешере Христо Младенов.
 

Българският народ се нагледа на остри политически изказвания. Депутатите би трябва да прекратят това, защото вече не хваща декиш. Не стига, че държавата е „потънала” на дъното на Черно море и хората се чудят как да се прехранват. Виновни са всички политици - от комунизма до сега. На 8 април е международен ден на ромите.

 

Жертвите от Хитлер са над 600 хиляди души. Загиналите роми от режима му са много повече от евреите. Само, че евреите получават дивиденти, а ние-не, разгневи се той.

Според Младенов от комунизма до днес, ромите страдат. Това е така, защото още от самото начало нямаше никаква политика към тях. Изхвърлиха ги там, някъде.

 

Хвърлиха ги сами да се оправят където и както могат. Така всичко се направи незаконно. Кой е виновен за това? Тези хора, дето са си сложили покрив над главата или тези, които са ги тласнали така да постъпят? Законите за ромите не работят, за да може да ги манипулират от избори на избори. На 7 април като политически лидер на партия „Солидарност” и Приор на ромското мешере, ще почетем паметта на ромите, загубили живота си по времето на Хитлер. След това ще кажем коя политическа партия ще подкрепим на изборите и кои кметове. Защото това не може да продължава повече така, ромите измират от глад. Вижте какво е в гетото в Мъглиж.

 

Там няма къде да спят децата. Наредени са на земята. В гетото в Казанлък е още по-страшно. Влязох вътре и избягах, защото не можех да дишам. Такава зараза, такава мръсотия и смрад. Това е срам и позор за България в 21 век. Такава хубава Родина имаме, а защо политиците ни се гаврят с нас?!, попита риторично Приорът.

Той е убеден, че Цветелин Кънчев не може да е лидер на ромската общност. Той няма нищо общо с нашата малцинствена група. Погледнете нашите ромски лидери как са се нагодили едностранно при някоя политическа партия. И там си кротуват, намерили са си удобно гнездо. Те не са никакви политици, не са никакви лидери на този беден народ. Не може да ги ползват само когато идват избори и след това … до другите избори. Този път ние ще участваме навсякъде на местните избори.

 

Ние си имаме платформа. Тази политическа партия, която подпише с нас, тя ще получи нашата подкрепа. В програмата ни има четири приоритета. Първо- трудова заетост, второ-жилищна политика. Третото е образование и узаконяване на къщите, които отговарят на българските стандарти. А тези, които не отговарят, искаме всичко да се събори поголовно. Ние самите роми го искаме. И всичко да се узакони и държавата, и ЕС да ни помогне. Нали сме в ЕС?! Не може да се дават милиарди за блоковете за саниране, където хората живеят нормално. А тия, дето нямат покрив и нямат къде да живеят какво да правят?!, емоционално обясни Младенов.

Продължи в същия дух: Какво ще произвеждаме в тази държава-бандити, крадци, убийци?! Защо като е осъден един човек толкова пъти, се оказва на свобода. Трябва доживотен затвор. Който убива-смъртна присъда, без значение дали е циганин или българин. Нашата партия „Солидарност” се мобилизира в цялата страна-всяка махала, село, град. Ще кажем на хората право в очите, че те ако нямат техни образовани деца в местната управа, ако нямат в областната управа и представители в парламента и държавните институции, така ще бъдат потъпквани цял живот. И ще стане по-страшно. Дали за 20 лв. да се продадат или да помогнат на децата да се образоват. А ако едни дечица тръгнат нагоре, ще повлекат и другите със себе си.

 

Заразяваш ги в доброто, а не в лошото. А не да отиде да убиват и трепат. Казват, че няма деца и затварят училищата. Не е вярно.

 

Искам в с. Ветрен, община Мъглиж да направя един проект. Там има едно пустеещо училище. Искам с министъра на спорта и на образованието и г-н Бойко Борисов, това училище да го направим за пример за ромите. И да покажем на света как децата могат да се учат перфектно от 5 до 12 клас. Искаме там да направим спортно училище.

 

Да ги отделим от гетата. Става дума за талантливи деца. Там да се учат, там да живеят, на пълен пансион да бъдат. И да видите как ще говорят по-добре от българчетата. Като влязох в гетото в Казанлък, ученик в 8 клас не може да си напише името си. Защо тези учители там получават заплати?! Това е срам и позор, заключи председателят на мешерето. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5826 |12.03.2015 Кадиев: ГЕРБ предаде Реформаторския блок . 6| 5552 |09.03.2015 Внесоха предложение за освобождаването на Вучков в НС . 14| 5610 |27.01.2015 Миков поздрави Ципрас: Само левите предлагат грижа за хората . 48| 11289 |22.01.2015 С "Оставка!" и "Предател!" посрещнаха Плевнелиев в Сливен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads