Реклама / Ads
7| 8248 |05.05.2012 ПОЛИТИКА

Шулц зад Станишев, Р. Петков бута Първанов

.
Шулц дава сили на Станишев
В трудни времена хората се обединяват около водача и не искат разцепление. Искат силна партия. Така един от най- авторитетните германски социалдемократи, който в момента е председател на Европейския парламент, Мартин Шулц коментира темата за предстоящия конгрес на БСП в интервю за „Панорама" по БНТ.
 

Шулц отбеляза още, че Сергей Станишев се справя супер като президент на ПЕС. „Когато българин заема такъв висок международен пост, това е ясен знак, че България е зачитана като пълноправен член на ЕС, че няма европейци първа и втора класа", възпитано допълни той. Шулц изтъкна, че именно той е предложил Станишев за президент на ПЕС. „Освен начетен и компетентен, Станишев е много спокоен и уравновесен. Той съумява да обедини хората с най- различен темперамент", похвали нашето момче Шулц.

Помолен да коментира ситуацията в България, Мартин Шулц отбеляза, че разбира хората с ниски доходи. Той напомни, че страната ни получава много средства по кохезионната политика на ЕС и изрази надежда, че Бойко Борисов ще подкрепи борбата срещу намаляването на бюджета на ЕС. „Онзи, който няма нищо, няма какво да сподели. Затова хайде да изискаме лепта от онези, които имат много”, каза още Шулц.

Председателят на ЕП изрази тревогата си от дълбоката криза, в която се намира Европа. „Трябва да обединим всички сили, за да защитим еврото, да съживим икономиката и да осигурим растеж", заяви Шулц. Той изтъкна, че доста правителства клонят към национализма под мотото „първо ние, после ще мислим за другите". „Преди не беше така, имахме чувство за общност и затова трябва незабавно да си припомним рецептата за успех - справедливо да бъдат представени интересите на големите, средните и малките държави, на богатите и по- малко богатите, на силните и по-малко силните", заяви председателят на ЕП. По думите му Европа все още е най- богатият континент, но богатството не е разпределено справедливо.

По същто време, докато Шулц даваше рамо на Станишев, Румен Петков продължавал да звъни на главните редактори на различни медии. Хем недолоствал открито и плюел открито, че се манипулира общественото мнение с информация за „губещ надпреварата за БСП Георги Първанов”, хем опитвал да спечели медийна подкрепа за приятеля си и доскорошен президент. Битката не само не е загубена, но Първанов тепърва ще вади козове от ръкава, заканвал се плевенския „червен” деятел. Освен по медиите, от щаба на Първанов звънели нон стоп и на местни структури, за да обещават благини, ако подкрепят него за лидер, и закани – ако дадат рамо на Станишев.

Тия двамата що не си теглят един хубав бой и да се види кой – кого и да ни оставят да си пием ракията, че животът си отиде... Така коментирал ситуацията известен стар партиен кадър в Пазарджик след местната конференция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 8400 |07.03.2012 Р. Петков: Първанов най-става за шеф . 35| 6266 |04.03.2012 Р. Петков: И Първанов, и Станишев са нужни на БСП . 106| 9587 |27.02.2012 Р. Петков: На мижитурките и мишките казвам, че Първанов е доста нависоко . 97| 15544 |18.02.2012 Р. Петков: Сергей даде лош знак, не покани Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads