Реклама / Ads
34| 5801 |13.04.2011 ПОЛИТИКА

Синият кандидат-кмет за София излиза от нелегалност

.
Вл. Кисьов
Ако СДС и ДСБ се обединят около кандидатурата му, Вл. Кисьов ще участва, признава председателят на групата на СДС в Столичния общински съвет.
 

Владимир Кисьов, председател на групата на СДС в Столичния общински съвет
, може да е общият кандидат-кмет на сините в София. За вестник Труд той казва, че е дал съгласие за участие в процедурите за номинация на кандидат за кмет. "Въпросът е как ще приключат преговорите. Ако СДС и ДСБ се обединят около моята кандидатура, ще участвам", добавя Кисьов. Междувременно стана ясно, че последният срок за консолидиране около единна кандидатура е 15 април.

Frognews.bg напомня, че Владимир Кисьов е роден на 30 септември 1947 год. в София. Завършил е Немската гимназия в София и Висшия машинно-електротехнически институт в София, специалност "Радиотехника". Работил е като научен сътрудник в същия институт. През 1992 г. е назначен за главен експерт в Министерството на промишлеността и е отговарял за преговорите за асоцииране на България към ЕС. От 1997 до 1999 г. е зам.-министър на промишлеността в правителството на ОДС, оглавявано от Иван Костов, и член на Съвета за закрила на авторското право и председател на Комисията за лицензиране на компактдискове. На 21 януари 1999 г. е назначен за зам.-министър на външните работи, отговарящ за интеграцията в ЕС. Една година по-късно е назначен за секретар на Съвета по европейска интеграция към Министерския съвет, председател на Координационния съвет за подготовка за присъединяване към ЕС и заместник на Главния преговарящ с ЕС. На 15 юни 2000 г. правителството го назначи за Главен преговарящ с ЕС, като си запазва поста на зам.-министър на външните работи, отговарящ за евроинтеграцията. При обсъждането на кандидатурата му в парламента, нито една от опозициoнните сили не се обяви против неговите качества и възможности, въпреки че предложи свои кандидати.
След парламентарните избори през юни 2001 г., спечелени от Национално движение Симеон ІІ, е заместен на поста главен преговарящ с ЕС от Меглена Кунева, а след местните избори 2003 е избран за председател на Общинския съвет на София.
Женен, с едно дете. Владее немски, английски и руски езици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8275 |11.09.2010 Айман ал Зауахири ръководи базата на “Ал Кайда” в София? . 5| 5896 |20.07.2010 Брюксел отчете: София спря пасивната съпротива срещу ЕС . 20| 5831 |18.06.2010 Ст. Софиянски: Не референдум, а бързо решение за АЕЦ . 25| 8092 |22.02.2010 Емигранти гневни на властта в София за гаврата с Митрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads