Реклама / Ads
45| 5311 |10.06.2011 ПОЛИТИКА

Сините гневни на ГЕРБ, не искали подкрепата им

.
Иван Костов
Демократи за силна България остро протестират срещу намесата на премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов в предстоящия отворен вот на Синята коалиция в неделя. Това декларира ред журналисти в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.
 

Реакцията е предизвикана от публичната подкрепа, която Бойко Борисов и Цветан Цветанов дадоха за кандидатите на СДС за президент и кмет на София.

Председателят на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев каза, че е недопустимо Цветан Цветанов да застава на страната на кандидата за кмет на София от СДС Владимир Кисьов срещу кандидата от ДСБ Прошко Прошков. Ако г-н вътрешният министър желае да дойде да гласува, да заповяда, добави депутатът.

Каним и министър-председателя, след като СДС е по-добрата партия и той застана зад Румен Христов срещу Светослав Малинов. Нека да заповяда да гласува, но да не прави пропаганда в полза на кандидатите, не е коректно и демократично, каза още Веселин Методиев. Той уточни, че Синята коалиция е обявила вътрешния си вот, за да се вслуша в мнението на гражданите, а не на управляващите.

В същото време Костов уточни, че от СДС не са молили за подкрепата на Борисов и Цветанов. Същото се отнасяло и за ДСБ.

От ДСБ призоваха за по-активно участие на 12 юни, за да не бъде дадена възможност за опорочаване на демократичния вот.

Междувременно от пресцентъра на БСП съобщиха, че кандидатът за кмет на София и общински съветник от БСП Георги Кадиев ще гласува на вътрешните избори на Синята коалиция. Той не уточнява за кои кандидати на СДС и ДСБ ще даде гласа си.

Според Кадиев провеждането на предварителни вътрешни избори е ценно и заслужава да се подкрепи и да стане традиция в българския политически живот.

Кандидатът на БСП изтъква, че с гласуването на изборите на Синята коалиция иска да поведе битката за нормалност в политическото всекидневие.

"Който и да е моят опонент на истинските избори на 23 октомври, ще получи честно състезание, без договорки и удари под кръста”, каза Георги Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 267| 8490 |01.06.2011 Св. Малинов: Сините гласове трябва да са там, където е мястото им, а не при ГЕРБ . 62| 5954 |11.04.2011 Сините с две стратегии за президентските избори . 131| 7887 |28.02.2011 М. Димитров: ГЕРБ, БСП и Първанов са се хванали за ръчичка . 115| 9993 |24.02.2011 Борисов: Моля сините да оттеглят подкрепата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads