Реклама / Ads
93| 12597 |31.01.2012 ПОЛИТИКА

Скандал: Филчев искал от Паси дипломатически паспорт с 10 г. валидност

.
Соломон Паси
Срещу това щял да потули сексскандал. Всичките мискинлъци са ставали в президентството, а Филчев е бил антинатовска маша в ръцете на президента, констатира бившият външен министър. И два пъти попита: Защо Първанов прати Филчев посланик в Казахстан?
 

Ни най-малко не се уплаших, през последните 20 години много повече съм се интересувал от светлото бъдеще на България, отколкото от мазните петна по нейното тъмно минало, обяви по ТВ 7 бившият външен министър Соломон Паси по темата страхува ли се от секскомпромати от страна на бившия главен прокурор Н. Филчев. Сега Паси се занимавал с визитата на държавния секретар на САЩ у нас Х. Клинтън. Бил истински обсебен и от темата, свързана с общите зарядни устройства, която е патент на Паси и на съпругата му Гергана.

Историята от онова време била много проста: Филчев поискал от Паси през 2004 г. дипломатически паспорт с 10 годишна валидност. Такава валидност нямало, обясни Паси и добави, че един нормален човек нямал нужда от такъв паспорт, можел да го иска човек с неспокойна съвест. Филчев му показал папка и казал, че щял да уреди нещата в нея. Тогавашният външен министър отговорил, че бил минал през сринийнга на всички служби и ако имало нещо интересно за него, то отдавна щяло да е лъснало. Филчев бил антинатовска маша в ръцете на президента, обясни Паси и напомни, че Първанов персонално е изпратил Филчев за посланик в Казахстан. Защо го пратихте, два пъти попита Паси, който по това време не бил вече външен министър.

Нека българската прокуратура да се самосезира върху публикацията за секскомпромата, а не да продължава по Филчевски, продължи Паси. Защо президентът мълча, когато всичките мискинлъци са ставали в президентството, попита още Паси. Не съм специалист по мръсотията на българската политика, добави той и призова да се чете Едвин Сугарев, който бил будната съвест на обществото, още преди промените.

Бившата съпруга на С. Паси Бинка Пеева също определи думите на Н. Филчев за секскандала като абсурдни.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6736 |30.01.2012 Едвин Сугарев: Филчев трябва да бъде подсъдим . 129| 12924 |29.01.2012 Циркът с паметта на Филчев продължи по Нова ТВ . 40| 19730 |10.08.2011 Царят и Филчев спасяват Кунева от панделата . 5| 5756 |12.06.2011 В БСП искали главата на Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads