Реклама / Ads
7| 6666 |28.11.2018 ПОЛИТИКА

Скандал в парламента за предложението от 300 лв. минимална пенсия

.
Източник: БГНЕС
Предложенията на депутатите от БСП и ДПС минималната пенсия да стане 300 лв. от 1 юли доведе до поредните скандали в пленарна зала при обсъждането на бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2019 г. То бе отхвърлено от мнозинството.
 

През 2016 г. патриотите поднесоха същата оферта, но и тогава предложението не мина. Така от 1 юли догодина минималната пенсия ще стане 219,43 лв.

 

Социалистът Георги Гьоков припомни от парламентарната трибуна, че още през 2016 г. БСП е гласувала "за" предложението на патриотите за вдигане на минималната пенсия на 300 лв. и ги прикани да подкрепят сегашното предложение. "Или говорете истината, или мълчете. Защо да не подкрепите предложението? Може би, защото сте притиснати от голямата коалиция, която ви заплашва, че ще счупите правителството, а на вас не ви се иска да изпускате властта", обърна се Гьоков към патриотите.

 

"Естествено, че това, което казвате, е манипулация. Истината е, че при гласуването през 2016 г. в чл. 1, което е рамката на бюджета и от което зависи вдигането на пенсиите, вие дадохте 4 гласа. Следващите 20 гласа, които дадохте, нищо не промениха", каза в първото си изказване, след като се върна в парламента Валери Симеонов. И обясни, че преди гласуването е имал среща с Корнелия Нинова, Румен Гечев и още няколко депутата от БСП, който са им обещали подкрепа. "Изиграхте водевил и театър, което правите и сега. Крайно време е да спрете да спекулирате", каза Симеонов. И продължи: "Когато сте в коалиция няма как да не се съобразявате с по-големия партньор". Припомни, че благодарение на патриотите минималната пенсия се е вдигнала на 300 лв.

 

Добре, че бяха "Обединените патриоти" или оп, че нямаме втора протурска партия в парламента, отвърна Симеонов и продължи: "оп и ДОСТ ги няма, оп и ДПС е на четвърто място". Аталай пък веднага му отвърна, че патриотите са трета политическа сила. А само преди една седмица и оп - седнахте на това място, каза още депутатът от ДПС.

 

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък попита защо, когато БСП са управлявали не са вдигнали пенсиите и ги обвини, че са царе на фалитите, популизма и дефицита.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 12642 |12.11.2018 Андрей Райчев: Страната се тресе от скандали, преминава се към протести . 2| 5038 |30.10.2018 СДС: Скандалът в ”малката коалиция” клати голямата . 0| 6666 |13.10.2018 К. Добрев: Цветанов се изявява като прокурор в парламента . 12| 7967 |24.07.2018 Борисов ”поправя” парламента за закона ”Домусчиев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads