Реклама / Ads
8| 17240 |01.02.2018 ПОЛИТИКА

Славчо Велков за Гърневски: В тази папка се вижда, как Спас папка

.
Спас Гърневски и Славчо Велков
В ефир депутатът Славчо Велков предаде папка с материали за това как колегата му Спас Гърневски е станал капиталист като политик с думите: ”В тази папка се вижда, как Спас папка”.
 
Междувремнно Велков се появи в студиото на bTV с ръкавици, обиден от думите на министър Екатерина Захариева: „Дойдох с ръкавици, понеже вчера бях обвинен в пленарна зала, че ръцете ми били опръскани с кръв до лактите. Това е моят знак на протест. Аз обаче никой не съм клал“.

„Когато се говори за престъпленията на комунизма, днешните социалисти продължават да се отъждествяват с комунизма и неговите престъпления, след като са станали капиталисти и се отрекоха от него. Това доказва, че те не са забравили за миналото си“, заяви Спас Гърневски от ГЕРБ.

„Недопустимо е в това време да говорим за кръв и да го свързваме с учебните програми на българските училища. Историята трябва да се изучава такава каквато е била. Нали е имало и други режими“, добави Велков.

Много от мнозинството са принадлежали към комунистическата партия“, посочи той. „Това, което е извършил комунистическия режим не е било известно до сега, затова е важно да се изучава. Някои факти все още излизат. Не е грях, че някой е бил член на тази партия тогава, а че когато са известни престъпленията да останеш неин член. Тази партия 100 години е строила комунизъм с кръв и насилие“, подчерта Гърневски.

В този момент Велков разкри малко известен факт за опонента си. „Г-н Гърневски е писал ода за Георги Димитров. Той е човекът, който е отстъпил от убежденията си“, разкри Велков.

Спас Гърневски призна и добави: „Бях член на литературния клуб в Пловдив и написах стихотворението си по повод 100 годишнина от рождението му. Бил съм кмет по време на приватизацията, но не съм приватизирал и 3 кв см, защото знам, че политиката и бизнеса са прекият път към корупцията, а вашата лидерка отмъкна цяло дружество. Избран съм за политик в Пловдив преференциално. Горд съм, че съм служил честно на хората“, подчерта Гърневски, видимо засегнат. Той добави, че БСП така действа с папки.

„Има много интелектуалци, които са се издигнали по време на комунизма“, припомни Велков. „След като не могат да извадят компромати, вадят стихове. Моите стихове те няма да ги разберат, защото не са прочели и едно стихотворение“, добави Гърневски.

„Аз също пиша стихове и мога да кажа: Сега хората могат да избират между нас и Спас“, каза депутатът от БСП. Гърневски също му отговори в стихове за целия преход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7136 |31.01.2018 Страхил Ангелов пред Фрог: Провинциализмът на политиците ни съсипва нашата история . 8| 15241 |31.01.2018 Политолози : Управлението на Борисов ще предизвика още протести . 2| 5683 |31.01.2018 ”Тренд”: Едва 2% от българите декларират, че се страхуват от насилие от страна на съпруг(а) . 2| 4735 |30.01.2018 БСП: ГЕРБ наруши Конституцията, Добрев да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads