Реклама / Ads
34| 7823 |10.02.2012 ПОЛИТИКА

Слави Бинев тръгва ГОРД-о

.
Слави Бинев
Скандал за името, “адашите” от Шумен ще се прекръщават.
 

Евродепутатът Слави Бинев даде старт на Гражданско движение за реална демокрация (ГОРД), пише Стандарт.
От няколко месеца се говори, че бившият съратник на Волен Сидеров ще прави нов политически проект. Абревиатурата на движението напълно съвпада с тази на другия ГОРД, сформиран миналата събота в Шумен. В него се стекоха недоволните от ДПС, които от месеци обсъждат сформирането на партия в затворената група във Фейсбук "Движение за алтернатива и реформи".

За сбирката в Шумен и сформирането на ГОРД бяха спрягани и имената на бившите депесари Касим Дал и Корман Исмаилов, но двамата депутати се разграничиха от интернет учредителите. От офиса на Слави Бинев обаче твърдят, че шуменци са си присвои името, тъй като Бинев го регистрирал още преди 3 месеца. Пред "Стандарт" Сание Сутлю, която е избрана за председател на шуменския ГОРД, призна, че тя и съмишлениците й все още не са регистрирали формацията в съда заради лошото време. "Ако трябва, ще се запишем ГОРДИ, името е формалност, но няма да се включим при Бинев", каза още бунтарката от Фейсбук. Движението на Бинев е основано в сряда вечерта от над 100 бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти, журналисти. ГОРД излиза с възвание за модерна държава, подкрепено от писателите Любен Дилов-син, Димитър Шумналиев, волейболиста Любо Ганев, журналиста Крум Савов, скулптора Георги Чапкънов-Чапа. В него няма никой от отцепниците от "Атака".

"Днес ние не искаме да се задоволим само с успехите в личния си и професионален живот, защото те нямат стойност, когато народът, културата и вярата ни са застрашени от унищожение", се казва във възванието на движението. Хората на Бинев твърдят, че модерната държава е договор между хората, сключен в името на колективната сигурност и добруване. Затова те ще се борят за сплотена нация, излязла от демографската катастрофа и заслужено наредила се сред най-успелите европейски народи. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 10292 |16.12.2011 Слави Бинев скочи срещу ГЕРБ . 159| 12687 |02.06.2011 Предизборна премиера на Кунева в "Шоуто на Слави" . 49| 7403 |13.05.2011 Сл. Бинев: Президентските избори приличат на избори за шеф на Коза Ностра . 20| 16761 |30.09.2010 Бойко удря Слави Бинев с „Октопод 2“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads