Реклама / Ads
108| 14436 |26.04.2021 ПОЛИТИКА

Слави Трифонов с първи отговор за обвиненията към ”Има такъв народ” /видео/

.
Слави Трифонов
Лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов отговаря на другите парламентарно представени партии, които го обвиняват, че не носи отговорността на втора политическа сила. ”Не е вярно, че бягаме от отговорност. Как да коментирам нещо подобно. Така е разпоредил суверенът. Така е раздал картите, така е гласувал българският гласоподавател.”, посочва Трифонов.
 

Той казва, че вчера е излязъл от карантината си, но още е в болничен, защото не се чувства здравословно добре.

 

По думите му ГЕРБ са първи и са имали възможността да направят правителство, но не са успели.

 

Ние нямаме възможността да станем стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимите брой депутати и необходимите партньори. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на кабинет в такава ситуация, който се явява като кабинет на малцинството, е в зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим", коментира още Трифонов във фейсбук..


Тия решения, които те твърдят, че ще подкрепят, всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими, а това е просто невъзможно. Ние не можем да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо, допълни Трифонов.


По думите му, ако не е била партията "Има такъв народ", сега отново щяха да управляват партиите на статуквото, а сега, напротив, цялата система се променя.

"Явно няма да е от първия път. Но от втория... Какъв е проблемът да има избори? Това е логичният път на демокрацията. Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията", категоричен беше той.

 

Явно няма да се промени от първия път, но от втория... Какъв е проблемът да има избори. Това е логичният път на демокрацията, казва Слави Трифонов.

 

Никой не бива да се страхува от прилагането на Конституцията. Управлението е в ръцете на суверена, а суверена е народа. И докато се наместят нещата, може да е малко по-дълго, но в крайна сметка народът ще се разпореди. И всички, които участват в тази ситуация ще се съобразяват със суверена, посочи Трифонов. 

 

Плавилата ви дават възможността да гласувате. По-добре е да гласувате, защото така вие имате пряко участие в това, което се случва. Каквито е да са изборите, по-добре участвайте, за да управлявате. А като не участвате, някой управлява вместо вас, каза Трифонов, запитан какво би казал на всички свои избиратели.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4270 |15.04.2021 Мика Зайкова проверява присъстващите и биe първия звънец на 45-тия парламент . 8| 5793 |15.04.2021 Първан Симеонов: Избирателите на Слави очакват втори избори . 2| 4859 |12.04.2021 Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд, защото този път няма да е като първия . 61| 6196 |10.04.2021 Корнелия Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads