Реклама / Ads
7| 5617 |10.05.2021 ПОЛИТИКА

Слави Василев: Разликата между парламент с и без патриоти е дали Борисов ще намери коалиционни партньори

.
Слави Василев Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Основната разлика между парламент, в който има патриоти или няма патриоти, е това, дали Борисов ще намери с кого да прави коалиция, коментира пред Bulgaria ON AIR политологът Слави Василев.
 

"За българската демокрация, а не за българските политици, 45-ото НС направи много. Първо, защото отстрани владението на Борисов над НС. Вижда се хаосът, който привидно съществува и е следствие на това, че нито един от политическите играчи не може да си наложи волята. Отстъплението на политическата класа е за сметка на българските граждани, които виждат състоянието на държавата", смята той.

 

Според политолога доц. Татяна Буруджиева 45-ото НС е било полезно с това, че се е върнал гражданският интерес към парламентаризма. Тя отбеляза, че в момента хората искат да видят какво ще направят техните избраници.

 

"Тепърва ще видим доказателства дали се направи нещо полезно за демокрацията, защото смяната на властта стана на изборите. От политиците в НС се очаква да действат като в институция, без да е необходимо някой да ги контролира", подчерта политологът.

 

Буруджиева е категорична, че в НС сме били свидетели на нещо като предкампания за новите избори - всеки ден е използван от всяка партия за свалянето на ГЕРБ от власт.

 

"Служебното правителство ще бъде с различна енергия, ако трябва да го сравним с първото на президента Радев. Той е натрупал опит и знания, има информация какво се случва в държавата. Да се надяваме, че служебният кабинет ще покаже на обществото истината за управлението на държавата", отбеляза на свой ред Василев.

 

Toй заяви, че всичко, което се случва в държавата от протестите напред, показва успех за президента.

 

"Президент и премиер - тези две фигури са водещите опоненти на политическата сцена на България. В контекста на това, което се случи от началото на лятото, ние виждаме, че по-скоро Радев излиза отгоре", коментира политологът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 14437 |26.04.2021 Слави Трифонов с първи отговор за обвиненията към ”Има такъв народ” /видео/ . 41| 6745 |26.04.2021 Илиян Василев: Деборисовизацията изисква чисто мнозинство, а не такова което ”виси” на косъм . 8| 5793 |15.04.2021 Първан Симеонов: Избирателите на Слави очакват втори избори . 61| 6196 |10.04.2021 Корнелия Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads