Реклама / Ads
174| 13156 |20.05.2011 ПОЛИТИКА

След бой между "Атака" и мюсюлмани, Сидеров иска оставка на Цветанов

.
Волен Сидеров
Вътрешният министър Цветан Цветанов да подаде оставка незабавно, призова от парламентарната трибуна лидерът на „Атака” Волен Сидеров след сблъсъците с мюсюлмани пред джамията "Баня Башъ" в София. По думите му това е срам и позор за българската полиция, която защитава еничарския корпус.
 

„Ако ГЕРБ не вземе незабавно мерки ще види какво е истинска опозиция. Вземете се в ръце!”, зовеше още Сидеров и поиска от Цветанов незабавно да бъдат освободени активистите от партията му, които са били арестувани и отведени незнайно къде.

„За кого работиш, Цветанов?”, попита Сидеров. „Ако е за Турция да се сложи фес!”, разгневен заяви лидерът на националистите.

Малко по-рано днес кървав сблъсък "избухна" между привърженици на „Атака" и мюсюлмани в джамията „Баня Башъ" в центъра на столицата по време на днешния митинг на националистите срещу високоговорителите на джамията, видя репортер на Frognews.bg.

Има много пострадали, а двама атакистите са арестувани.

Представителите на „Атака" замерват молещите се мюсюлмани с камъни, откъртени ламарини и дъски.

Въпреки че има засилено полицейско присъствие, органите на реда не могат да овладеят ситуацията.

От джамията непрекъснато се чува успокояващия глас на лидера на мюсюлманите, който призовава мюсюлманите да не се поддават на атаките с цел да се избегнат сблъсъците. Словото на лидера на  "Атака" бе заглушено от имама, който продължи службата от високоговорителите на "Баня Башъ". Тълпа от хора постоянно снима събитията с мобилни телефони и фотоапарати. Десетки последователи на атакистите са наобиколили Сидеров, по време на изказването му от импровизираната трибуна пред джамията, веещи знамена и трибагреници.

Въпреки натиска на националистите, мюсюлманите продължават да се молят. Междувременно митингуващите запалиха и един от молитвените килими.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов. Той упрекна полицаите, охраняващи митинга, че са удряли протестиращите. По думите му – мюсюлманите са виновни за боя пред джамията. Стана ясно, че депутатката от „Атака” Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка по време на сблъсъците на днешния митинг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8828 |02.03.2011 Руски експерт раздели Македония между България и Косово . 210| 11364 |23.02.2011 Ив. Костов: Има срамен мир между ГЕРБ и престъпните групировки . 48| 12033 |08.02.2011 Скандал между Първанов и Петков на път да взриви АБВ . 69| 9842 |24.01.2011 Цв. Цветанов: Има връзка между Гоце и Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads