Реклама / Ads
17| 6653 |14.08.2015 ПОЛИТИКА

След Първанов Бареков дава на прокурор и Божидар Димитров

.
Бареков не се шегува....
"Вторият сигнал, който ще внеса в прокуратурата, е за манипулиране на обществена поръчка от директора на НИМ Божидар Димитров. Самият той в национален ефир призна, че е назначил консорциум между три фирми, за да изхарчи по-бързо и по-лесно дадените му от правителството 120 хил. лв. за възстановяването на базиликата в Плиска", заяви Николай Бареков..
 

"За г-н Димитров това са смешни пари, но аз като европейски депутат и данъкоплатец не смятам, че 120 хил. лв. пари на народа могат да бъдат определени като „смешни". Деянието, извършено от Божидар Димитров, предвижда няколко години затвор, освен ако той не e лъгал по телевизията, и се нарича корупция и търговия с влияние на висш държавен чиновник в особени големи размери", категоричен е лидерът на ББЦ..

Според Бареков, реформаторите и ПМ мълчат по случая и си „натискат парцалите", защото: „Радан и компания са седнали на трапезата заедно с двама агенти на ДС и лапат повече от тях във властта, защото автентичните десни избиратели бяха предадени от РБ и техните гласове отидоха, за да върнат агент Гоце на власт, а агентите от ДС да си купуват луксозни хотели и да принизят политиката в България до нивото на един селски панаир".


Припомняме информацията, че евродепутатът Николай Бареков ще внесе подробности по сигнала до Главна прокуратура и ДАНС и за придобития от сина на експрезидента Георги Първанов мултимилионен СПА хотел. Според лидера на ББЦ и юридическия екип на партията става въпрос за класически случай на пране на пари от високопоставен политик. "Във връзка с този казус вече са организирани срещи с лидерите на европейските партии. В началото на септември лично ще ги запозная със съдържанието на сигнала.", заяви Бареков.

"В никакъв случай банковият кредит и дълговете на хотела не покриват неговата пазарна стойност. Дори кредите от банката да са в размер на 3 млн. лв. и още толкова да са останалите задължения, пак се губят няколко милиона до реалната стойност на хотела, чиято оценка, дори в разгара на кризата, не е била 6 млн. лв. Тук говорим за хотел, който струва поне 10 млн. лв. по пазарна оценка.", категоричен е евродепутатът.

Бареков е решен да търси отговор на въпроса по какъв начин президентският син Ивайло е платил останалите милиони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5039 |13.08.2015 РЗС подкрепя Лечков на изборите, очаква рамо от Бареков . 11| 6198 |11.08.2015 Бареков внася сигнал срещу Първанов в ДАНС и Брюксел . 44| 10654 |10.08.2015 Р. Петков: Синът на Първанов си купи дълг за 200 000 лв. . 8| 6103 |03.08.2015 Следващото КОЙ#избра омбудсмана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads