Реклама / Ads
109| 10706 |21.05.2011 ПОЛИТИКА

Ст. Софиянски: Срамувам се от правителството и от мин.-председателя

.
Стефан Софиянски
Икономиката в страната боледува много тежко. Управляват ни неподготвени хора, не можеш да управляваш държава между два мача или две телевизионни предавания. В момента категорично казвам, че не съм удовлетворен от това правителство.
 

Трудно е да се прецени сега колко процента ще вземат сините общо. Ще има предсрочни избори през 2012 година и тогава ще вземем около 18 процента, прогнозира Софиянски в предаването Директно Карбовски по Нова тв.

Софиянски е създал абревиатурата ОДС, заедно с други колеги, разбира се, поясни гостът. Сега Общество на демократичните сили почва отново. Държавата е в тежка ситуация, ние протягаме ръка към всички десни сили. Самото име предполага общност. Важно е хората да повярват, че обединението може да стане, каза политикът.

Икономиката в страната боледува много тежко, обясни Софиянски и посочи цифри, които показват състоянието на държавния резерв, който непрекъснато намалява. Борисов пое държавата с 8 милиарда, а сега са 4 милиарда и половина. Дянков обърка 3 бюджета, поясни Софиянски.

Аз няма да гласувам за Борисов, категорично обяви Софиянски. Не бива да търсим и да имаме очаквания. Управляват ни неподготвени хора, не можеш да управляваш държава между два мача или две телевизионни предавания, каза той.

Връщането ми в политиката означава обявяване на позиция. В момента категорично казвам, че не съм удовлетворен от това правителство. Срамувам се от правителството и от мин.-председателя като българин. Борисов напомня повече миналото общество като манталитет, като поведение. Затова създаваме ОДС, очакваме да се обединим като алтернатива на това управление. Решението за кмет на София ще се вземе от ОДС, но трябва да мина през предварителни избори. Бях 10 години кмет на София, г-жа Фандъкова е кмет отскоро, по-скоро ще се сравнявам с Борисов, който беше 6 години градоначалник, каза Софиянски.

Днешните управляващи отрекоха всичко, от учените до катаджиите. Аз не смятам, че сме лош материал, трябва да имаме самочувствие, независимо че сме последни икономически в Европа. Финансовото положение на страната е катастрофално, следващата криза ще е в общините и в здравеопазването. Трябва да стимулираме доходите на хората, за да се стимулира потреблението, това според Софиянски е пътят, по който трябва да върви България.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5052 |15.05.2011 Ст. Софиянски: ССД ще подкрепи Р. Христов . 59| 6118 |15.01.2011 Цв. Цветанов: Искат да прекършат устрема на правителството . 20| 5816 |18.06.2010 Ст. Софиянски: Не референдум, а бързо решение за АЕЦ . 21| 5717 |16.04.2010 БСП: Правителството лъже за необезпечените договори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads