Реклама / Ads
10| 5070 |15.05.2011 ПОЛИТИКА

Ст. Софиянски: ССД ще подкрепи Р. Христов

.
Стефан Софиянски
Съюзът за свободните демократи (ССД) ще подкрепи кандидатурата на Румен Христов за кандидат-президент на десните, съобщи лидерът на партията Стефан Софиянски. По думите му все още не е решено дали СДСи ДСБ ще дадат възможност и на останалите партньори в коалицията да дадат мнението си за общата кандидатура за държавен глава, или не.
 

Ако ССД имат право да го направят, биха подкрепили кандидата на СДС Румен Христов, а не Светослав Малинов - предложението на ДСБ.

Партията провежда своето Осмо редовно национално събрание. Делегатите обсъждат начина, по който ще бъде структуриран Демократичният алианс. Една от идеите предполага общо явяване на извънпарламентарните сили на избори, с общи кандидатури, обясни Софиянски. Президентската кандидатура ще бъде предмет на Координационния съвет, който вече ще започне да функционира като обща структура на Демократичния алианс. "Не е уточнена президентската кандидатура на този етап – просто сме направили организацията, подписали сме необходимите документи за общо явяване на изборите на извънпарламентарните десни сили и ни предстои вече влизането в организационната дейност", уточни лидерът на Свободните демократи.

"СДС и ДСБ затвориха тези избори, номинирайки двама кандидати и не предлагат външни номинации. Тук вече ние ще преценим дали ще подкрепим някои от кандидатите на тези избори, а вече за основната кандидатура също е въпрос на политическо решение", допълни Софиянски.

На въпрос кой от кандидатите би подкрепил, той отговори, че двамата да са несравними помежду си, защото Румен Христов има политическа биография, участвал е в две успешни правителства като министър на земеделието,той е един от хората, преодолял зърнената криза, наследена от Жан Виденов, и никой не би се усъмнил в него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6586 |30.04.2011 Р. Христов: Истински седесар съм . 68| 6138 |19.03.2011 Ив. Костов: Ще подкрепим вот на недоверие към Цветанов . 20| 5828 |18.06.2010 Ст. Софиянски: Не референдум, а бързо решение за АЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads