Реклама / Ads
63| 25387 |29.01.2012 ПОЛИТИКА

Соколов: Който е назначил Трактора в НСС, да носи отговорност

.
Йордан Соколов
Ако знаех, че предлагат и искат да назначат Алексей Петров в структурите на НСС, щях да се възпротивя и да се противопоставя. Когато видя бивша барета влязла в бизнеса, винаги ми е изглеждала много съмнителна. Това обяви пред Люба Кулезич бившият министър на МВР и шеф на парламента при управлението на сините адвокатът Йордан Соколов.
 

  

Той заяви, че не помни в НС да е получавал папка с жалби от един от основните свидетели по делото Октопод Георги Цветанов срещу Алексей Петров. Соколов обаче смята, че около скандалното назначение на Алексей Петров има доста нередности.

 

Не може от сержант да го направят директно офицер в НСС и според мен такава длъжност “офицер под прикритие” не съществува, твърди Соколов.

 

Той обаче е категоричен, че Трактора по никакъв начин не е бил свързан със СДС, а този, който го е назначил трябва да си понесе отговорността, а не да се оправдава, че от някъде му ходатайствали и нареждали.

 

Бившият шеф на парламента изказа сериозни подозрения, че без официално институцията ДС да съществува, то нейни центрове за влияние са останали и има хора, които и днес се занимават с фабрикуване на компромати и реализиране на тайни планове. Соколов призна, че още по времето на първото синьо правителство на Филип Димитров са допуснали грешка, като не са отворили досиетата. Той обясни, че тогава работата им е била блокирана от ДПС, защото цялото му ръководство са били агенти, а освен това и в сините редици имало много хора, свързани с комунистическите служби.

 

Соколов призна още, че много късно разбрал, че по времето, когато е бил министър на МВР тогавашният главен секретар Богомил Бонев е възстановил на работа агенти на ДС.

 

Той бе категоричен, че когато сините са били на власт, никога не е имало опити за прочистване на досиетата. Само веднъж при него дошъл лидерът на Демократическата партия Стефан Савов и поискал да провери дали двама от членовете му не са агенти – ставало въпрос за бившия конституционен съдия Георги Марков и за синия министър на отбрана Александър Сталийски.

 

Соколов си спомни и за скандала с бившия шеф на НСС Чавдар Петков, който беше отстранен, защото наредил да се унищожат картончетата и досиетата на агентите от Светия синод. Тогава обаче в списъците на доносниците не било името на патриарх Максим.

 

Йордан Соколов изрази надежда, че въпреки ниския рейтинг Синята коалиция може отново да получи доверието на хората. Според него обаче големият проблем на десните бил, че трудно признават грешките си, а хората ги помнят. В този план бившият шеф на парламента изрази убеждение, че сегашният премиер Борисов действал правилно като говорел за грешките на екипа си.

 

Това е пътят, ако искаме хората да ни вярват, коментира гостът на ТВ 7.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 8765 |27.01.2012 М. Попова: Настава хаос, ако няма указ, с който Марин е помилвал . 48| 8627 |26.01.2012 Трактора и Първанов имат родова връзка - ДС . 70| 12133 |09.10.2011 Е. Сугарев: На Трактора и покровителя му ще им стане тясно след изборите . 51| 10175 |05.08.2011 Станишев: Назначаването на Трактора в ДАНС бе ГРЕШКА!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads