Реклама / Ads
73| 11960 |16.10.2010 ПОЛИТИКА

Социалистите (в) картинки

.
Станишев отново успя да надхитри всички и да задържи лидерския пост Източник: Васил Василев
Зала 1 на НДК буквално почервеня на 47-мия конгрес на БСП, където социалистите се събраха, за да изкажат всички свои критики към настоящото правителство на ГЕРБ.
 

Музикално начало беляза събитието - по традиция делегатите изслушаха химна на България, на ЕС и разбира се, Интернационала, който ги призова "дружно вси да вървим". След това с миинута мълчание бяха почетени всички другари и другарки, които са загинали между 10-11 конгрес. Преди речта на Станишев от БСП Красно село поискаха пълен цикъл на отчетни избори догодина, т.е. да има избор във всички основни партийни, районни, градски и областни структури на партията. Делегатите обаче не приеха предложението с аргументите, че не е време за нови кавги в столетницата.


Пламен Орешарски и Миглена Плугчиева на раздумка зад гърба на Младен Червеняков

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев  представи на редовното заседание политически анализ на обстановката в страната и дейността на партията като опозиция. Бившият премиер очаквано разкритикува управлението на ГЕРБ, като подчерта, че народът обеднява, а изходът от кризата ще дойде на куково лято. На събитието без никаква изненада не дойде Ахмед Доган, който бе изпратил отново дясната си ръка Лютви Местан като представител на ДПС. Въпреки личната покана към Симеон Сакскобургготски, нито той, нито някой от партията дойде да уважи събитието. "Червените" бяха му подготвили едно от най-личните места в залата, което до края на конгреса остана празно.


Лютви Местан по традиция уважи конгреса на своите партньори в парламента

На конгреса присъстваха над 890 делегати. От тях под 35-годишна възраст са 14%, а над 63 години – 5%. Близо 30% от участниците са жени, според информация, предоставена от пресцентъра на БСП, а най-младият делегат е 21-годишният Кирил Иванов от Годеч. Най-възрастният е 81-годишният Герго Чернев от Враца.


Кметът на Търговище Красимир Мирев чете вицовете от последната страница на вестник "Земя", който беше раздаден на всички делегати и гости 

Най-ранобудни днес бяха Любен Корнезов и Румен Петков, а в секунди преди началото на речта през входа на Националния дворец на културата влезе червената журналистка Велислава Дърева. В зала 1 дойдоха всички бивши министри на БСП с изключение на Румен Овчаров, чийто син става докторант в Оксфорд. На 47-мия конгрес присъстваха представители на КНДР, Сърбия, Виетнам и още редица чуждестранни гости.


Любен Корнезов беше сред най-ранобудните, които дойдоха пред НДК


Милко Багдасаров и Стефан Данаилов коментират следващата серия на "Стъклен дом"


За разлика от своя съименник Овчаров, Румен Петков беше "първа пушка" на днешния конгрес


Бившият транспортен министър Петър Мутафчиев дойде във видимо добро настроение


Сергей Станишев дава последни указания на своите преди да започне конгресът


Корнелия Нинова в първите редици на партията


Традиционно медийният интерес към събитието беше голям



Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 8885 |14.10.2010 Червените вампири пускат Сергей, искат кръвта на Бойко . 56| 12074 |13.10.2010 "Атака" стегна примката около ГЕРБ - иска незабавно референдум . 40| 6461 |12.10.2010 Кр. Премянов: Промяна в устава, а не самоцелни избори на лидер в БСП . 35| 5516 |11.10.2010 Парламентът решава референдум или не за Турция в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads