Реклама / Ads
17| 7454 |05.01.2010 ПОЛИТИКА

Спират радио от българския ефир

.
С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не – просветени-те или не- посветени-те.
 

До всички държавни институции:

Казвам се Беновска, Илиана. Политически журналист съм.
Ще Ви разкажа една история:

„Радио К2” ще бъде спряно от ефира на България.

Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.

През 2007 година станах един от създателите на „Радио К2 .” Преди, на тази, честота, други лица излъчваха друга програма, на „Радио Вива”.

"РАДИО К2" е медия с обществено - политически профил.
В ефира всеки ден прозвучават от 26 до 35 становища на български и европейски политици от законодателната и изпълнителната власт, магистрати, дипломати,синдикалисти, представители на гражданското общество, предприемачи, анализатори, журналисти – личностите, които създават и определят процесите в България и света
Радиото се прави високопрофесионално и с отговорност към обществото.На горещата телефонна линия се обаждат активно през целия ден заети, информирани и дейни хора, звънят и от Европа и Америка.
На 9-ия месец от старта си, „Радио К2” беше номинирано за Човек на годината в класацията на Български Хелзински комитет със следните мотиви : ”Радио К2 се появи в критичен за България момент и журналистите му (повечето крехки жени) проявиха мъжество и огромен кураж, за да се чува все по-силно истината за драмата на откраднатата от хората й България.”
Станахме втори в класацията на публиката.
Ето какво написа проф. Лазар Груев, председател на Върховния Касационен съд, по случай първата ни годишнина: „Желая ви творчески успехи и нови професионални върхове, като борци за справедливост. Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие, доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува. Успех!
Ето и какво написа по случай първата ни годишнина Заместникът на Главния прокурор при Върховна Касационна Прокуратура г-н Валери Първанов: „През тази една година вашият екип, с високия си професионализъм, успя да спечели многобройна аудиория. Пожелавам Ви да съхраните живо творческото си дълголетие, непримиримия журналистически дух, силите и енергията, с които да продължите напред. Успех в новите начинания.”
Ще спра до тук с отзивите за нас, те са многобройни и когато ги чета, се чувствам щастлива – значи сме си свършили работата, направили сме радио, което се харесва и е необходимо.
Ще спра с отзивите и, защото всички Вие, до които съм адресирала това писмо, сте личности, които моделират процесите и правилата в България, и сте от събеседниците с мисия в ефира на „Радио К2”. И знаете добре какво е „Радио К2”.

Уважаеми госпожи и господа,

Ето я новината, заради ,която пиша това трудно, мъчително,убийствено, несъответстващо на очакванията ни писмо:
„Радио К2” ще бъде спряно от ефира на България. Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.
С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не – просветени-те или не- посветени-те, извинете ме, г-н Пенчев...
Това действие на съда ще е ярко доказателство, професор Груев, извинете ме също, че вярата ви в правосъдието, изразена вдъхновено в писмото Ви до нас: ” Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува!”, за сега е само мечта на интелектуалец и научен работник.
Уважаеми госпожи и господа,
Корупцията по най-високите етажи на съдебната система е всеизвестена. Всички гръмогласно говорим против нея. Но, хайде да си отговорим защо липсват реалните действия?!
Госпожи и господа , съдебната система мие , с благоговение, краката на знайни и незнайни персони - заради пари. Не оспорвайте. За всеки добре подготвен юрист или политик,образован човек с опит, е достатъчно да прочете множество съдебни решения или определения и да прозре неюридическите мотиви за това произнасяне. Нали?
Да, господин Главен Прокурор на Република България, уважаеми доцент Велчев, правосъдието у нас е в дефицит на справедливост! Е,и?
Ето, какво се случи с Радио К 2 от 2007 до 2010 година:
Първо, настоящата членка на ВСС, г-жа Костадинка Наумова , от камбанарията на зам.председател на СГС и шеф на ФО в СГС ни лиши за две години от собствеността ни върху радиото. По действията на тази персона по нашия и по идентични случаи, има множество публикации от „Труд”, "24 часа", " Монитор" , "168 часа", БНР, БНТ, Крос, Експрес, но никой не им обръща внимание??? Отговорете си , защо? Аз знам отговора.
В този период СЕМ и КРС прехвърлиха нашите лицензии за радиодейност на фирмата за недвижими имоти - "Гео Адвайзърс", близка до Красимир Гергов. КРС отиде далече. Въдвори на нашата честота пиратско радио, наруши всички закони.

И, до ден днешен, и членката на ВСС , пъхнала се там под полата на Царя, и д-р Веселин Божков, Председател на КРС, озовал се на този пост по волята на лобита , купуващи си всяка власт, са недосегаеми.
Божков ми поиска 300 000 евро, за да изпълни разпореждането на ВАП да спазва законите на РБългария???? СГП му повдигна обвинение за длъжностно престъпление.
Но, внимавайте!,той продължава да заема длъжността си, да определя кой да работи в ефира на България, не му е спрян достъпа до класифицирана информация, вози се в джипове с номера 007, Бонд, Джеимс Бонд,а? .
Произнасянията на ВАС, с които ще бъдат отнети лицензиите на „Радио К2”, всъщност целят поне 4 неща
- първо : да се закръгли медийната инперия на Красимир Гергов,

- второ : обвинението на СГП за длъжностно престъпление срещу д-р Божков да отпадне автоматично след произнасянията на ВАС, -

- трето: д-р Божков да си остане , удобен и послушен, благодарен председател на КРС,

- четвърто: телевизиите и радиата да са в ръцете на няколко контролирани лица.

Уважаеми госпожи и господа,
опазването на персони като Божков и Наумова ,като национален капитал само потвърждават мнението ,че България не е просто петно ,а е леке на картата на Европа.
И, че принципът ,,Гарван - гарвану око не вади „ работи успешно у нас. Само, че аз нито съм учила, нито съм работила , за да се гордея , че съм удостоена с честта да съм жител на кална локва. А, вие?

Тази съдебна манипулация за отнемане на лицензиите на „Радио К2” само ще докаже за пореден пък , че голяма част от магистратите
и властимащите , отговорните за установяването на демокрацията в България, за правораздаването по справедливост, за развитието на гражданското общество, за плурализма, за правото на осведоменост и свободен избор на всеки гражданин, изобщо не отговарят на изискванията да носят отговорността да се произнасят с държавнически решения, г- Борисов!
Дали пък, „Радио К2” не плаши някого?

А, сега си представете, че всичко това се случва с Вас.
Че, сте направили опит да създадете една неподкупна, работеща по закон правораздавателна система, че сте вложили всичко от себе си България да стане , най-сетне , демократична държава. И, с лъжа, със сила, погазвайки всички закони, някой ви отнема мечтата , отнема ви смисъла на живота, обезмисля възпитанието, което сте дали на децата си...
Какво ще направите?
Аз, за сега , ви пиша писмо. И очаквам отговор.
Всички от вас са с достатъчно власт и правомощия, както и с подготовка, за да анализирате действията на ВАС и Административен съд – София по дела №5541, № 2432 и двете от 2007 г., Седмо отделение по описа на ВАС, дело № 876/09 г., Седмо отделение на ВАС, дело №1219/09 г. на Административен съд –София, град. Документите са достъпни, чрез сайта на ВАС.


Благодаря ви!

Беновска, Илиана
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5974 |14.08.2008 Германско радио: България - страна на огромни суми и тъмни канали* . 26| 7051 |08.08.2008 Българският казан . 12| 10917 |09.04.2008 Поемането на отговорност – кошмарът на българския политик . 1| 10950 |09.04.2008 Поемането на отговорност – кошмарът на българския политик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads