Реклама / Ads
42| 10508 |30.06.2019 ПОЛИТИКА

Спорът между сър Елтън Джон и Владимир Путин се разгаря

.
Елтън Джон - Владимир Путин
Спорът между сър Елтън Джон и руският президеннт Владимир Путин за либералните ценности се разгаря. В мрежата се разгаря истинска война между превърженици на единия и на другия. В Русия има съвсем нормално отношение към хората с различна сексуална ориентация. Британският певец Елтън Джон се заблуждава, като отправя критики към Кремъл в това отношение, заяви Путин на пресконференция по повод критики на музиканта.
 

Елтън Джон е гениален музикант, но се заблуждава в оценките за Русия. Тук всичко е спокойно и премерено. Имаме закон, за който често ни „шамаросват“, но този закон е за забрана на пропагандата на хомосексуализма сред непълнолетните. Но дайте да се разберем, нека децата израстат и тогава да решават кой какъв е, смята Путин.

 

Според него проблемът е в това, че „тази част от обществото е прекалено агресивна спрямо останалото мнозинство, експонирайки своята гледна точка. На Запад в училищата какво става? Измислиха пет-шест нови пола. Трансформъри, транс…джендъри… даже не ги помня и разбирам. Какво е това. Да им дава Бог здраве! Но трябва да се уважават останалите, не трябва да се преекспонира, - категоричен е руският президент.

 

Путин признава, че е учуден от споровете около позицията му. Разговарях и с колеги по време на срещата на Г-20 Едни проявяват разбиране, но други ме критикуват остро за позицията ми, изразена във вестник Файненшъл таймс, където заявих, че либералната идея е отживелица и е в остро противоречие с по-голямата част от населението на Земята.

 

Путин все пак признава, че всеки има право на мнение, в това число и поддръжниците на либерализма. Но, според него, не трябва да се забравя за мнението на повечето хора и тогава няма да има вътрешно-политически трусове.

 

Британският певец и композитор Елтън Джон реагира остро на думите на Путин. Той изрази пълно несъгласие с позицията на руския президент за либералните ценности и отношението в Русия към хората с различна ориентация.

„Гордея се, че живея в тази точка на света, където правителствата са еволюирали до признаване правото на всеки да обича, когото желае“, - категоричен е сър Елтън Джон. Той за пореден път изрази недоволството си от това, че в Русия са си позволили да отрежат сцени от филма „Рокетмен“ по разпореждане на правителството. Това е печално отражение на разделянето на света и нетърпимост към отношенията между двама души, смята идолът на няколко поколения.

 

От филма за живота на Елтън Джон в „руския вариант“ са изрязани всички сцени с намеци за хомосексуализъм, както и тези, в които се вижда употреба на наркотици и алкохол. Това и истинско осакатяване и преиначаване на действителността. Чиста цензура, смята певецът.

 

Руските власти обаче са на мнение, че са спазени законите в страната и е опазен моралът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13129 |03.06.2019 Експерт: Диалогът между Борисов и Цветанов приключи . 3| 10176 |14.05.2019 Политологът Стр. Делийски: Оставката на Порожанов - пропукване между ГЕРБ и ДПС . 6| 5949 |03.05.2019 ”Алфа рисърч”: Кампанията започва с паритет между ГЕРБ и БСП . 19| 17643 |24.04.2019 Социологът М. Мирчев: Голяма е разликата между къщите на Манолев и Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads