Реклама / Ads
27| 8195 |03.08.2012 ПОЛИТИКА

Станишев: ДАНС се занимават с мандри, а Борисов проваля българския спорт

.
Вместо министрите да са заети с проблемите на държавата, премиерът Бойко Борисов разпорежда на ДАНС да се занимават с ценообразуване на хранителните стоки.
 
Пълен хаос цари в държавата, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев разпоредените от премиера Борисов проверки от ДАНС И НАП на производители на млечни и месни продукти във връзка с очаквани спекулативни поскъпвания.

От това става ясно защо на ДАНС не им остава време да се занимават с борбата с тероризма, обобщи той. Държавата става все по-абсурдна, според Станишев. Общо над 800 души, специалисти от ДАНС, са съкратени или напуснали. Мога да дам малко безплатни съвети с какво да се занимава ДАНС - да провери кой кога спря политиката на българската държава за подпомагане на земеделските производители, кой и кога реши рязко да се повиши самоосигуряването на хората, които работят в селското стопанство, припомни червеният лидер, по време на пресконференция.

Големите международни търговски вериги у нас са сключили споразумение за прекратяване на картелно споразумение. Те го признават и това представлява рекет върху българските производители и доставчици, смята Станишев. По закон трябва да им е наложена глоба, но не е направено, констатира той. Още един безплатен съвет - да се провери от ДАНС кой закри Агенцията на икономически анализи и прогнози. „Правителството на ГЕРБ”, посочи отговора Станишев. Остава да натоварят ДАНС и с решаване на проблема с бездомните учета, отбеляза той иронично.

По темата за референдума "ЗА" АЕЦ "Белене" Станишев цитира приблизително думите на премиера, че ако тези около 700 000 подписа не са достатъчни "ние ще ги дадем" останалите. Къде ще ги даде - подписката е събрана легитимно, внесена в парламента и предстои проверка в ГРАО, възмущава се Станишев. Какво предлага той - ГЕРБ да извади от някъде 100 000 подписа и да ги даде - на кого, запита лидерът на червените. Виждаме паниката и страха на правителството от референдума, те са видими от стенограмата на МС, каза той.

Борисов в последните години, седмици и дни активно се занимавал с управлението на българския футбол, продължи Станишев анализа на актуалната ситуация в държавата. Лидерът на червените държи отговорен Борисов и за кризата в българския спорт и футбол. Бившият премиер отправи молбата си към настоящия да не се бърка повече и в българския волейбол.

Факт е, че за една работна седмица бе възложена проверката на подписката за референдум "ЗА" АЕЦ "Белене" – това означава, че достатъчно енергично тя може да продължи и в ГРАО, след което да се върне в НС, посочи депутатът от КБ Янаки Стоилов. Очакваме процедурата да се спази и да не я пренасочват по време към следващите парламентарни избори, отбеляза той.

В БДЖ започва да става нажежено заради действията на правителството, подхвана другата гореща тема депутатът от КБ Петър Мутафчиев. Кредиторите от "Сименс" поискаха да им бъде изплатени средствата по падежа за 2012 година и с пълно право, смята той. Вицепремиерът Дянков обяви, че спира средствата, които държавата трябва да изплаща към БДЖ. Вместо да получим адекватни действия от правителството се появи предложение фирмата отвън да участва във втория етап от приватизацията на товарни превози, после пък ще им приспаднем сумата, а може да се окаже, че и те ще имат да ни плащат, цитира Мутафчиев хрониката на изговореното по темата.

Това е резултат от неадекватното управление на БДЖ, бе ясен той. В последните месеци те загубиха товари за около 15 млн. лева и 1 000 000 пътници заради лошото качество на услугата. Какъв е проблема на железниците - според мен те се водят към умишлен фалит и това не бива да се допусне, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 7847 |01.04.2012 Станишев: Първанов може да обърне БСП към ГЕРБ . 162| 7724 |13.02.2012 Станишев: Емел Етем беше по-добра от Цветанов . 63| 7220 |11.02.2012 Станишев: АСТА е мъртва! . 64| 6117 |16.01.2012 С. Станишев: Трябват ни ясни червени линии!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads