Реклама / Ads
162| 7715 |13.02.2012 ПОЛИТИКА

Станишев: Емел Етем беше по-добра от Цветанов

.
Сегрей Станишев
Правителството на ГЕРБ не е действало прозрачно, подписали са споразумението по АСТА, но то може да се коригира. И аз призовавам премиерът Борисов да оттегли подписа си. Това обяви по бТВ Сергей Станишев.
 

 

Той обява, че в Полша и Словения вече са се отказали от пакта, а при нас управляващите още усуквали.

 

Според Станишев европейските социалисти искали балансиран подход – хем да бъдат защитени правата на творците, но и да не бъдат ограничавани свободите на потребителите в интернет.

 

АСТА е една цензура и тя е в услуга на големите компании, които държат авторските права, заяви още Станишев.

 

Той отчете като управленска грешка на ГЕРБ закриването на министерството на Емел Етем за бедствията и авариите. Сега тази дейност била като сираче във ведомството на Цветан Цветанов и той не можел да се справи с нея.

 

Станишев призова управляващите да помогнат на пострадалите от наводненията и да ги спасят от нов риск. Той настоява незабавно да се формира антикризисен щаб, който да представи конкретни намерения за действия. Първо обаче трябвало да се направи анализ на рисковите точки в страната. Според него такъв бил правен по времето на неговото управление през 2008-9 година.

 

Бисер попадаше също в този анализ, при нашето управление съществуваше система за реагиране и ранно оповестяване на природни бедствия, каквато сега липсва, заяви лидерът на БСП.

 

Той обаче отказа да отговори на въпроса на водещата как по времето на Емел Етем изчезнаха един милион от бюджета уж за предотвратяване на шети от бури и градушки в Добруджа, а се оказа, че парите са изхарчени за ремонти на джамии и църкви.

 

Макар и с неохота Станишев коментира и обтегнатите си отношения с експрезидента Георги Първанов и предстоящата битка за лидерство в партията. Според бившия премиер всеки, който желаел, може да се яви на избори и да претендира за лидер на партията. Но предупреди, че досега всички политически партии, които са заигравали с ГЕРБ са били наказани от избирателите.

 

Станишев изрази учудването си от начина, по който Първанов подхожда към проблемите в партията и го напада. На този етап той нямал никакъв проблем да си говори с него и се надявал бившият президент да бъде и последователен и за напред в линията си анти-ГЕРБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 7202 |11.02.2012 Станишев: АСТА е мъртва! . 64| 6106 |16.01.2012 С. Станишев: Трябват ни ясни червени линии! . 49| 5259 |02.12.2011 Станишев: ГЕРБ прокарва шокови мерки срещу хората . 19| 7814 |26.08.2011 С. Станишев: В БСП думата на Първанов ще се чува, но и моята!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads