Реклама / Ads
9| 5602 |01.08.2015 ПОЛИТИКА

Станишев: Европа е болна, БСП трябва да смени статуквото

.
Станишев от Бузлуджа пред 50 000 социалисти
Европа боледува и затова европейските социалисти трябва да й върнат социалното начало чрез силни национални партии, които да променят десните управления. Така трябвало да стане и в България, където сегашното управление било на статуквото с цел консумиране на власт.
 
Така лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш председател на БСП Станишев описа ситуацията у нас и в Европа на националния събор на Бузлуджа днес, който протича под наслов "За хората! За справедливост и солидарност!".

"Европа боледува. Прекрасната идея Европейски съюз хората да живеят в мир, солидарност, всеки да има достоен живот, вече не вдъхновява много хора, много хора са отчаяни и търсят посоки", заяви още Станишев и добави, че мисията на ПЕС е да върне на Европа социалното, човешкото начало, така че всеки човек да види перспектива.

По думите му затова им трябват и силни национални социални партии - от Англия, през Италия, до Черно море.

"В България виждаме управление на сделката, на статуквото - управление, което е създадено да консумира власт, да разпределя интереси. Както навсякъде в Европа, десните управления изпускат човекът - най-важното нещо, който трябва да получи перспектива и подкрепа", смята още бившият лидер на БСП, подал оставка след неуспешното управление на кабинета "Орешарски".

Той призова събралите се да дадат подкрепа на БСП на местните избори наесен, защото БСП щяла да се бори за правото на живот, на дом, на работа, на достойно заплащане, на достъп до здравеопазване и образование. "Тук сме да кажем на цяла България, ако искате цялата власт да не се събере в едни ръце, за да консумира икономически благини и да гази и мачка хората, подкрепете БСП и коалиционните партньори", посочи Станишев и уточни, че БСП била единствената европейска алтернатива.

Сергей Станишев подчерта, че БСП е партията, която дава надежда за бъдеще, защото има голям опит и поглед напред. „Това, което виждаме днес в България не може да не плаши. Виждаме едно управление на сделката и статуквото. Управление, което е създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт и да разпределя икономически и политически интереси“, коментира той. Според него, както навсякъде в Европа, така и в България, десните управления изпускат най-важното нещо, а това е човекът. „Обикновеният, нормален човек, който трябва да получи защита и перспектива, защото за нас социалистите в Европа и по света правото на живот, дом, работа, достойно заплащане, достъп до здравеопазване и образование са свещени“, допълни той. Лидерът на ПЕС поясни, че това е същността на ляватаидеята и тя никога няма да се промени. „Социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България“, каза още Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5019 |21.07.2015 Станишев: Международни наблюдатели в Скопие далеч преди изборния ден . 0| 4915 |20.07.2015 Станишев: Новото споразумение връща на Македония европейската перспектива . 0| 5016 |13.07.2015 Станишев: Да се запази Европа обединена беше основна цел на социалистите . 0| 5791 |06.07.2015 Само Гърция ли е виновна? А Европа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads