Реклама / Ads
17| 7460 |13.12.2009 ПОЛИТИКА

Станишев избра прекия началник Доган пред другарския съд на "Позитано"

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
ДПС изкуши Сергей Станишев със захаросани думи за тройната коалиция и за личностните му качества на министър-председател. Социалистът отряза своите и не отиде на пленума, на който го чакаше поредният другарски съд, избирайки ятото на Сокола.
 

Един от най-важните гости на вчерашния седми конгрес на ДПС, наред с Главния мюфтия, беше лидерът на БСП Сергей Станишев. Социалистът бе сред най-нетърпеливите и изпревари редица ДПС-динозаври, пристигайки преди тях в зала 6, докато в столетницата го чакаха за извънреден пленум, който така и не се състоя. От БСП увериха, че причината за провала са тежките метеорологични условия, които са попречили на делегатите от провинцията да пристигнат в София и така сбирката останала без кворум. В сградата на „Позитано” освен Станишев липсваха ключови фигури като Румен Овчаров и Татяна Дончева, които отказаха да коментират причините за отсъствието си. Един от малкото присъстващи на несъстоялия се пленум Румен Петков веднага сравни липсата на кворум със състоянието на партията в момента.

След час изчакване на Сергей Станишев в коридорите на червената централа започнаха да се чуват подмятания, че лидерът на БСП е избрал конгреса на ДПС. Според някои негови опоненти той предпочел партията на Ахмед Доган заради похвалните думи за премиерството му, които гръмко се лееха от устата на Юнал Лютви, Филиз Хюсменова и на самия Ахмед Доган. Те определиха тройната коалиция като изключително успешен проект, а самия Станишев - отличен премиер. Не това очакваше да чуе социалистът на „Позитано” 20, където съпартийците бяха наточили кинжали с бойна готовност да го засипят с критики по повод провала на изборите, който още е като камък на шия за левите политици.

На свой ред сред цялата бъркотия от Кърджали се провикна д-р Константин Тренчев, който се учуди, че за първи път от създаването на ДПС представители на синдиката не са поканени на конгрес на Движението. Според него през 20-годишния период след демократичните промени не е имало напрежение между "Подкрепа" и ДПС. Разривът се появил през лятото след изявленията на Ахмед Доган, че той разпределя порциите на финансирането в държавата. Тренчев смята, че това изказване е било в основата на изборния резултат за ГЕРБ, като е повишило неговата подкрепа с над 10 на сто. Лидерът на синдиката на свой ред недоумявал как опитен политик като Доган си е позволил подобни изявления.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5808 |10.12.2009 Станишев: ГЕРБ източва държавни дружества . 15| 5567 |04.11.2009 „Горе ръцете, Станишев“, или „долу ръцете от Станишев“? . 12| 6303 |30.10.2009 Престрелката Станишев - Борисов, загубена в превода . 12| 5218 |16.10.2009 Словесни балони бранят поста на Станишев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads