Реклама / Ads
55| 16884 |26.08.2012 ПОЛИТИКА

Станишев изчезна! Къде е, питат разплакани другарки

.
Карикатура: http://bl4ckb0x.deviantart.com
След като Корнелия Нинова и Антон Кутев се хванаха за гушите и се разхвърчаха перушина и слюнки, Сергей Станишев изчезна. Буквално. От него до редиците на бесепарите не долетя ни дума, ни знак, как се отнася към сравненията на БСП със СПИН и че социализмът се предава по полов път.
 
Сиреч, ако баща ти е бил съпартизанин с Тодор Живков и ти ще бъдеш такъв с неговите деца и внуци и ще обикаляте мандрите на прехода. Такъв е наследственият код, според Кутев, десният солта..к на Сергей. Разбираемо е защо Корнелия се газира толкова много. Тя, която е била толкова близка до семейството на гордия и автентичен седесар Йордан Соколов, а съпругът й е бил митничар на Калотина (дали е разчитал сал на заплатата...) няма как да приеме Кутевата теза. И е права, защото освен по наследство и по право, можеш да си в БСП и по сметка, да речем. Затова Корнелия скочи с бутонките на Кутев. Скочи и на лидера си Станишев, като поиска той да се държи мъжки и да заеме позиция по скандала. Станишев обаче изчезна, тананикайки си „Дим да ме няма...”. По мъжки.

Първо Станишев изчезна от Фейсбук. Закри си страницата и „дим да го няма”... Постъпката му постигна ефектът "турски сериал" и потопи в скръб стотици негови фенки, главно от последната възраст.

 

В официалния сайт на БСП пък се появи съобщение:

„На 24 и 25 август 2012 г. президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев ще бъде на работно посещение в столицата на Република  Литва Вилнюс, където ще участва в XXV Конгрес на Литовската социалдемократическа партия. Станишев ще изрази подкрепата на ПЕС за литовските социалдемократи преди парламентарните избори в Литва, които ще се проведат на 14 октомври тази година. Председателят на БСП ще обсъди хода на предизборната кампания с лидера на литовските социалдемократи Алгидрас Буткевичус, с членове на литовския национален парламент и на ЕП”.

Всичко изглежда ясно. Но не е. Справка в литовските медии и Гугъл показва, че такъв конгрес няма. Има съобщения от миналата година, които гласят, че ХХХ конгрес на литовските социал демократи се е състоял на 30 април 2011. Мистерия! Как така преди една година се е провел ХХХ-я конгрес на партията, а според БСП на 25 август 2012 г. е XXV-ят? Слънчаса ли някой в БСП или да? Добре е Станишев да даде някакво обяснение, ако не пред медиите, поне пред ръководството на БСП и редовите членове къде е бил на 24 и 25 август и каква работа е вършил, защото иначе може да се появят съмнения, слухове – не ти е работа... Да не би да го е страх от Кутев и Нинова, или пък въобще не му пука за тяхната СПИН-БСП крамола? Ако е първото – кофти. Ако е второто – пак кофти. Ако е и двете – много кофти.

Положението става още по-объркано след като сайтът на БСП публикува информация, че Станишев е направил знаково и направо историческо изказване пред XXV конгрес... Какво става, другари?

 

Има и други въпросителни около пътуването до Литва. Станишев щял да даде рамо на лидера на литовските социалдемократи и лично на Алгидрас Буткевичус за изборите през октомври. Прекрасно, но имат ли двамата пресечни точки? Голямата гордост на Станишев това лято са събраните 730 000 подписа в подкрепа на референдум за строителството на АЕЦ „Белене”. На Бузлуджа се просълзи като говореше за ядрената енергетика. Била спасение за бедните, щото щяла да дава евтин ток. Колегата му Буткевичус обаче е на коренно различно мнение. „Ние сме против строителството на нова АЕЦ. Реализирането на такъв скъп проект по време на криза е утопия. Ние сме за обмен на електроенергия с Полша и Швеция и газови връзки с тях. За никаква АЕЦ не може да става дума!” Буткевичус повтаря тези еретични слова от една година.

Излиза, че двамата няма как да обсъждат атомната енергия, защото ще трябва да се скарат. Освен това Буткевичус смята, че всяко обвързване с руски енергийни интереси са пагубни за страната му. Станишев проповядва обратното. Уж социалисти, а каква пропаст между тях.

Но има и тема, по която нямат милиметър разминаване. Става дума за социалистите милионери. Тема, близка и на двамата. Алгидрас Буткевичус е в списъка на милионерите в Литовския парламент. Там има такава класация.

Втори по богатство в литовския парламент е социалистът Бронюс Брадаускас с 36,34 млн лита, което прави около 12 млн евро. Общо 37 са милионерите в литовския парламент и сред тях видно място заема соцлидерът Буткявичус. Още петима негови съпартийци са в милионерския списък.

В ръководството на БСП богаташите също преобладават. Някои далеч пред литовските камаради.

За това ще си поговорят Станишев и Буткявичус със сигурност. Няма да забравят и бедните. След темата за богатите соцлидерите винаги се сещат и за тях. Как да бъдат привлечени да гласуват за богатите социалисти, които да ги представляват в парламента и да ги управляват, естествено.  

Мистерията около изчезването на Станишев трябва да се разсее. Не че някои не се радват да го няма. Дори сигурно са повече, отколкото предполага.

 

По-долу ще ви припомня цитатите, които Станишев, колкото й да се крие, в крайна сметка ще трябва да коментира.

 

Антон Кутев:

 

"Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си. Дъщеря ми Мина вече участва в няколко кампании, въпреки че е едва на 16. На мен също никой не ми е давал избор в коя партия да членувам – баща ми бе един от големите активисти в София".

 

Контрата на Корнелия Нинова:

 

„Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал подобно на болестта, по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае. Според висш представител на ръководството на БСП това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие - или баща му и дядо му да са били такива или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават”.

 

Реконтра на Кутев:

 

„Готов съм да седна с Корнелия Нинова в кято й да е телевизия и да обсъдим позициите си. Но да поговорим и за банкови сметки”.

 

Както виждате, пак за пари става дума. Да не би Кутев да извади някои пикантни подробности около приватизацията на Централния КОРЕКОМ на ул. „Калоян” в столицата, за скандалния турски бизнесмен Суди Озкан, за митницата на Калотина и пр.? Ще бъде любопитно, ама се съмнявам Корнелия да се навие на такъв дебат. Да не е луда... Но това е поддържаща тема, както се казва. Някой ден обаче ще стане основна. Ако новият прокурор реши. Сегашният...

 

Намеси се и Румен Петков – къде без него. Той каза:

 

"Толкова цинично и обидно изказване по адрес на БСП никой не е правил, включително и най-големите й врагове. В случая, ако има дискредитиране на ръководството – то се прави от Антон. Аз съм смаян от леконравието и от действително циничното отношение, което обижда поколения социалисти, и което нанася много тежък удар по нравствеността на партията. От утре – всеки един от нашите опоненти може да ни нарича „спинозните”.

Петков е прав, оттук насетне често ще наричат социалистите „спинозните”.

 

Той обаче бърка нещо много важно – да си болен от СПИН не е престъпление, а трагедия. Затова и думите на Кутев крият дълбок смисъл.

Ако трябва да обобщим, ще се наложи да споменем Георги Първанов. Гръмне ли такъв скандал, винаги трялбва да се сещаме за него. А Станишев трябва сън да не го лови. Ако държи на поста си и не разчита единствено на „лявото” лоби в ПЕС.

 

Николай Иванов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8170 |03.08.2012 Станишев: ДАНС се занимават с мандри, а Борисов проваля българския спорт . 79| 15790 |03.06.2012 А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят? . 33| 13851 |30.05.2012 На кого се извини Сергей Станишев? . 102| 10929 |20.05.2012 Борисов: Доган мирише на джибри, браво на Станишев!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads