Реклама / Ads
1| 4870 |02.10.2017 ПОЛИТИКА

Станишев за Каталуния: Срамен ден на насилие

.
Сергей Станишев
Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев осъди насилието в Каталуния по време на провеждането на референдум за независимост. При сблъсъците между полиция и граждани бяха ранени стотици хора.
 
"Нанесените рани могат да бъдат излекувани само чрез политически процес в съответствие с конституцията и демократичните ценности", написа във профила си във Фейсбук Станишев.

Освен него, и други европейски политици осъдиха насилието в Каталуния. Това направиха белгийският и словенския премиер, както и първият министър на Шотландия Никола Стърджън.

Цялото послание на Станишев:

С този противозаконен референдум каталунските националисти опитаха да изкривят върховенството на закона в своя полза. От своя страна, испанското правителство прекрачи границата и обърна институциите срещу хората. Този отказ от политика подхранва екстремистките позиции и в двата лагера.

Испанската социалистическа работническа партия и социалистическата партия на Каталуния отдавна предупреждаваха и двете правителства, че диалогът и преговорите са единствения начин за излизане от тази криза. #ПЕС напълно подкрепя техния призив за връщане на масата на преговорите в рамките на Парламентарната комисия за проучване на териториалната реформа, която наскоро беше създадена от испанския конгрес благодарение на инициативата на двете партии, членки на ПЕС.

Този срамен ден на насилие няма да бъде забравен. Нанесените рани могат да бъдат излекувани само чрез политически процес в съответствие с конституцията и демократичните ценности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4035 |18.09.2017 Станишев: Приветствам готовността на Украйна да “работи с чуждестранни партньори” . 2| 4059 |18.09.2017 Сергей Станишев: Неприемането на България в Шенген е скандална дискриминация . 2| 4352 |16.09.2017 Станишев: Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads