Реклама / Ads
51| 10143 |05.08.2011 ПОЛИТИКА

Станишев: Назначаването на Трактора в ДАНС бе ГРЕШКА!

.
Притиснат с компромати, Петко Сертов лично настоявал Петров да му стане съветник
 


Допуснахме голяма грешка с назначаването на Алексей Петров в ДАНС. Вина имам и самият аз, че се съгласих. Това споделял напоследък пред свои близки лидерът на БСП Сергей Станишев и бивш премиер по време на тройната коалиция. Той разказвал, че всъщност Петко Сертов, който бил определен за председател на Държавната агенция „Национална сигурност”, го уговарял, че ще приеме поста само ако бъде назначен и Петров.

По-късно става ясно, че Трактора, от своя страна, е натискал Сертов, който сега е зам.-шеф на новосъздадената структура за борба с корупцията БорКор, да приеме поста, за да се вмъкне и той покрай него в ДАНС, както всъщност и става. Говори се, че Петров се бил докопал до информация за топли връзки на Сертов с чужди шпионски централи.

През 2008 и 2009 г., докато Петров е в политическия кабинет на ДАНС, той успява да привика главните редактори и издатели на медии в България и да им „набие канчето” под предлог, че им свежда важни неща, свързани с националната сигурност. Някои от тях той дори нарича приятели и успява да вербува като свои агенти и по този начин овладява немалко издания. Дълго време, сковани от страх, те публикуват само положителни информации за него.

Депутати разказват, че социалистът Димитър Дъбов, който е член на Комисията за контрол на ДАНС, смятал, че е редно Станишев да заяви открито своята позиция по отношение на Трактора и да се разграничи от него. Самият Алексей Петров накисна Станишев веднага щом бе освободен от ДАНС в края на 2009 г. Той занесе секретен доклад на премиера Борисов, който бил „изгубен” от Станишев. Накисването на бившия си работодател той обясни с това, че е „лоялен гражданин”.

„Шестакът” Цветков като Раймонда Диен
Бившият „шестак” Цвятко Цветков, който е съветник на „Позитано” 20 по въпросите на сигурността, обаче бил против и защитавал Трактора като Раймонда Диен. Някои социалисти дори считат, че Цветков е един от източниците на компромати срещу правителството, които шумно разнасят Яне Янев и подопечния му Атанас Семов. Заради лоялността Алексей Петров пък ходатайствал пенсионерът Цветков да получава пари като консултант на скандалната държавна фирма „Информационно обслужване”, въпреки че „шестакът” не знаел откъде се включва компютър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6466 |31.07.2011 Трактора вече не харесва Яне Янев, а само себе си . 39| 10394 |08.07.2011 Анализатори: Общото между Трактора и Здравкова е, че са бити от Борисов . 23| 8120 |03.07.2011 Яне бори Първанов, а отзад - Трактора . 88| 9173 |29.05.2011 С. Станишев: Има убийствени доклади за България, сравняват ни дори с Нигерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads