Реклама / Ads
37| 6795 |16.03.2014 ПОЛИТИКА

Станишев: От нова Студена война ние ще сме най-пострадалите

.
И Украйна, и целият свят и регион минаваме през опасна и тежка криза. Нейните корени не лежат само в това, което стана през последните седмици, а са резултат и от натрупани грешки. Излизането от кризата няма да е лесно, още повече, че има ескалация на напрежението, която я задълбочава." Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

"БСП е убедена, че единственият възможен изход, който да даде стабилност на Украйна, е политическият изход и политическият диалог с участието на Украйна, Русия, ЕС, САЩ. Той трябва да бъде цялостен, задълбочен. ", заяви председателят на социалистите.

„Подкрепяме тезата за цялостния интегритет на Украйна. Смятаме за много важна ролята и поведението на украинските власти в тази ситуация. Правителството на Украйна трябва да направи всичко необходимо за вътрешния диалог, обединени на гражданите на Украйна и да защитава европейските принципи", добави Станишев

"Виждаме, че по време на протестите се проявяваше засилване на крайно националистическите организации, които задаваха тона на политическото поведение. Разбираме, че Русия има своите интереси и загрижености, но ескалацията не е път към гарантиране на правата на руското и рускоезичното население. Призоваваме Руската федерация, Украйна и ЕС час по-скоро да започне конструктивен диалог ", каза още той.

„Има нужда от сваляне на тона на напрежението от всички страни, за да има гаранция за бъдещето. Влизането в една студена война, в която има два големи фактора, които се противопоставят, е най-вредно за малките. Рисковете за България остават. България ще е най-пострадала и като география, и като последствия за икономиката, енергетиката и туризма. Освен това в Украйна живеят 250 хиляди етнически българи и нашето задължение като държава е да гарантираме, че техните права ще бъдат защитени", каза Станишев.

Същевременно партията представи листата си за изборите за Европейския парламент.

Нейн водач е Сергей Станишев, следват Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Ангелова-Лаверн, Светлина Йолчева, Евгени Кирилов, Александър Симов, Андрей Пантев, Ия Петкова-Гурбалова, Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

„Приемам доверието, което получих за моето водачество, като подкрепа за осъзнаване на значението на тези избори. Аз съм много доволен от състава на хората, които са в листата", заяви Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 100| 8635 |26.02.2014 Борисов: Защо Станишев толкова се зарадва на новата група? . 13| 9136 |09.02.2014 Роро от новата "Нова България": Няма да бълвам популизъм по старому . 46| 6784 |19.11.2013 Златанова: Ще спасим европейските пари . 5| 7145 |16.11.2013 Новата националистическа партия отива на прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads