Реклама / Ads
31| 5775 |20.04.2010 ПОЛИТИКА

Станишев предложи Борисов за Нобелова награда

.
"Ако арестите са най-успешната антикризисна мярка на Бойко Борисов, то той трябва да получи Нобелова награда по икономика", каза бившият премиер Сергей Станишев.
 
"С най-голяма загриженост и притеснение беше обсъдена икономическата и социална ситуация в страната. От икономическата, финансова и социална политика зависят всички политики във всяка една страна и ако те не са адекватни, не може да се очаква да се случи каквото и да било и в другите политики.", каза председателят на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията. По думите му за арестите, като основна антикризисна мярка, Бойко Борисов може да получи Нобелова награда по икономика. Бившият министър-председател добави, че само след няколко дни изтича срока на антикризисната програма, приета миналата година. България трябваше да излиза от кризата вече, но практически нищо от плана не е изпълнено. Само намаляването на осигурителната тежест с 2 пункта беше реализирана, каза Станишев. Това обаче не е подпомогнало бизнеса, подчерта Станишев.

Според него се наблюдава драматичен спад на чуждестранни инвестиции в страната. Става дума за 20 пъти намаляване на размера на преките чуждестранни инвестиции в сравнение с първите месеци на 2009 г. Тогава бяха 555 млн. евро, а сега са 28 млн. евро. Това е тежка диагноза за липсата на доверие към България като инвестиционна дестинация. За първи път от много години насам имаме негативни инвестиции. Всяко едно правителство би трябвало да предприеме спешни мерки за излизане от тази ситуация, заяви Станишев. По думите му България може да се окажем единствената държавата от ЕС през тази година, в която има отлив на инвестиции. Това означава намаляване на работните места, нарастване на безработицата и обедняване на българите. Не разбирам това безгрижие и самоувереност, които лъхат от изявленията на премиера и министрите. Единственият начин това да бъде възпряно е хората да изразяват своите протести да защитават правата им, каза Станишев.

Той коментира и темата с отпуските като каза: „Какво означава един човек да има по 1000 дни отпуск? Това означава, че един човек е работил 50 години нонстоп и не е ползвал нито един ден отпуск”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5544 |17.04.2010 Станишев: ГЕРБ репетира за местните избори . 11| 7823 |16.04.2010 Станишев ме предаде заради Алексей . 69| 8013 |19.03.2010 Бойко Борисов: Аз давам повече! . 115| 13225 |12.03.2010 Скандалът е заради олигарсите, костовизация погубва ГЕРБ и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads