Реклама / Ads
37| 6567 |05.11.2014 ПОЛИТИКА

Станишев притеснен; ето какво рече във Фейсбук

.
Сергей Станишев
След известно мълчание за българските политически дела, екс лидерът на БСП Сергей Станишев изрази позицията си в социалната мрежа Фейсбук. Ето какво написа в профила си той:
 
Добро утро, приятели,

Днес ще се роди новото българско правителство. Искам да му пожелая успех, защото такъв е нужен на България. Имам обаче сериозни притеснения каква ще е ползата от това правителство и дали то ще донесе позитивна промяна за хората и за страната. Причините за това са няколко:

Първо – никой не говори за политики. Какво ще направи за хората и страната това правителство – това трябва да чуем днес. Вече четири седмици след изборите, основното, което се коментира и обсъжда, е каква ще е формулата на управлението, как ще се разпределят властовите позиции, кой колко комисии в парламента ще получи, кой ще подкрепя скрито и открито кабинета в парламента и срещу какво. Всичко това е от значение, но не е най-важното днес. Най-важното е: КАК СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ПОДОБРИ ЖИВОТА НА ХОРАТА, КАК ЩЕ ВДИГНЕ ИКОНОМИКАТА НА КРАКА И ЩЕ ПОДОБРИ БИЗНЕС СРЕДАТА, КАК ЩЕ СЪЗДАДЕ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА. КАКВИ РЕФОРМИ ЩЕ БЪДАТ НАПРАВЕНИ В ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР – В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО. КАКВИ СТЪПКИ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА. И МНОГО СЪЩЕСТВЕН ВЪПРОС – СОЦИАЛНАТА ЦЕНА НА СЛЕДВАЩОТО УПРАВЛЕНИЕ. КАКВА ЩЕ Е ТЯ? Хората в България просто не могат да си позволят да бъдат товарени повече нито с необяснимо ескалиращи сметки за ток и лекарства, нито с орязване на социални придобивки. Смятам, че е важно БСП като автентично лява политическа сила, да настоява ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ АНГАЖИРА С ПАКЕТ ОТ СОЦИАЛНИ ГАРАНЦИИ. В него трябва да са включени като минимум всички политики за социално размразяване, въведени от кабинета Орешарски, а именно:

- Връщането на данъка върху доходите за най-бедните - по над 350 лева трябва да получат през януари догодина близо 1 милион българи, които получават минимална работна заплата;
- Увеличените помощи за майките до 340 лв, от което се възползват 40 000 майки, както и увеличените месечни семейни помощи за деца – за второ дете 50 лева, а за дете-близнак – 75 лева;
- Еднократната финансова помощ за близо 280 хиляди лица и семейства за отоплителния сезон;
- Коледните и великденски пенсии за пенсионерите, швейцарското правило;
- Еднократната помощ от 250 лева за 40 000 първокласници;
- Намалената такса за медицински преглед при пенсионерите до левче;
- Увеличената граница за достъп до социално подпомагане, която включи над 40 хиляди българи;
- За децата с трайни увреждания да се запазят: месечната добавка от 240 лева и месечната семейна помощ на 100 лв.

Да не забравяме – политиката е работа за хората, а не война за властови позиции. Иначе от нея няма смисъл.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8352 |25.10.2014 Валери Симеонов: ГЕРБ иска наши министри, умуваме какво да правим . 25| 5805 |08.10.2014 Фрог научи: Социалисти изправят на съд Миков и Станишев . 31| 8547 |02.09.2014 Андреев: До каквото и да се докосне ДПС, идва Армагедон . 105| 6058 |27.07.2014 Станишев: Не бягам и ако съм сгрешил - простете!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads