Реклама / Ads
67| 6564 |22.04.2013 ПОЛИТИКА

С. Станишев: Ще развием енергетиката и ще свалим сметките за ток

.
Имаме амбицията да развиваме енергетиката, обяви председателят на БСП Сергей Станишев при срещата си с гражданите на Гълъбово. „ГЕРБ се опитват да ви сплашат, като ви казват, че ще сложим край на ТЕЦ-овете и мините.
 

 

Това е лъжа”, обърна се Станишев към хората. Той изтъкна, че  българската енергетика е най - важният отрасъл на икономиката и без ТЕЦ-ове и мини не може да имаме успешен енерегиен баланс. Лидерът на БСП изрази намерението на социалистите да стабилизират мините и да променят енергийния микс така, че сметките за ток да станат поносими за българите.

 

„ГЕРБ създават хаос в енергетиката, защото много крадоха и продължават да крадат”, каза Станишев. Той напомни, че отишлото си правителство докара държавните ТЕЦ-ове до много тежко състояние. Според лидера на БСП намерението на ГЕРБ е да раздаде мините на частни ТЕЦ-ове, след което хиляди ще останат без работа. Станишев напомни, че заради управлението на Борисов реалната икономика се срина, а потреблението на електроенергия за индустриални нужди намаля с 40%.

 

„Кой по- добре ще се справи с управлението – Борисов или Орешарски?” – попита председателят на БСП и получи единодушният отговор на всички – Пламен Орешарски. Станишев изрази категоричното намерение на БСП на 12 май да измете ГЕРБ от властта. „Гледат ни в очите и ни лъжат. Четири години се хвалят със свои измислени успехи, а хората живеят все по- ужасно. Имало ли е в България дори по време на войни хората да се самозапалват?”, попита риторично председателят на БСП. Той изрази недоумението си как ГЕРБ искат да управляват отново, след като бяха изметени от народното недоволство. „Не може още 4 години безперспективност. Искаме вашето доверие, за да променим това”, обърна се Станишев към хората от Гълъбово. По повод на скандала с незаконното подслушване председателят на БСП коментира, че това е обида за  всички професионалисти в МВР.

„Голямото почистване ще бъде на 12 май. Ще махнем ГЕРБ от властта и България ще започне да се развива с ясна перспектива”, каза още Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 7068 |20.04.2013 Станишев: За организираната престъпност е отговорен Борисов . 48| 13501 |22.02.2013 Тайно: Станишев и Доган редят нов кабинет; ДПС иска енергетиката . 49| 6512 |25.11.2012 Сергей Станишев: ГЕРБ ще оставят разнебитена държава . 27| 8170 |03.08.2012 Станишев: ДАНС се занимават с мандри, а Борисов проваля българския спорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads