Реклама / Ads
34| 6880 |05.02.2014 ПОЛИТИКА

Станишев води листа, казва я пред Шулц

.
Сергей Станишев
БСП ще покаже кандидатите си за евродепутати на специално събитие до края на този месец. Председателят на Европарламента Мартин Шулц, който е и единна номинация на Партията на европейските социалисти за президент на ЕК, се очаква да пристигне в България за представянето на червената листа.
 

Коментираната дата е 21 февруари, но до края на тази седмица от предизборния офис на Шулц ще направят пълната програма за обиколката му в страните членки на ЕС за вота през май, пише "Стандарт". "Листата на БСП ще бъде определена от Националния съвет на партията", заяви вчера соцлидерът Сергей Станишев. И даде да се разбере, че на конгреса на БСП в събота кандидатите за евродепутати няма да бъдат представени. "Нямаме такова намерение", отсече Станишев. И допълни: "Трябва да се продължи процесъът на диалог вътре в БСП, винаги имаме представители и на гражданското общество, и на коалиционните партньори". От "Позитано" 20 засега са категорични, че Станишев ще оглави евролистата на партията. 

След него ще са Илияна Йотова и Георги Пирински. Както "Стандарт" вече съобщи, в първата шестица на избираемо място ще бъде и Достена Лаверн - авторката на "Експертите на прехода" и преподавател в университета в Страсбург. Номинацията й е от 31 интелектуалци. "Не съм имала разговори с ръководството на БСП", каза Лаверн вчера. Но призна, че приема номинацията и ще бъде на конгреса на БСП. Тя и Петър Курумбашев са най-вероятните имена от т. нар. гражданска квота на червените. Пак в топ 6 на евролистата влиза и позицията за коалиционния партньор партия "Български социалдемократи" с лидер Георги Анастасов. Най-вероятното име оттам е на адвокат Светлина Йолчева зам.-председател на партията и член на Етичната комисия на Социнтерна.

Място в евролистата ще има и Евгений Кирилов, но въпреки събраните много номинации за Европарламента от кампанията може да отпадне Деница Караджова, коментират неофициално от централата на БСП.       
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7263 |04.02.2014 Първанов: С вицовете на Станишев загубихме изборите . 25| 13189 |30.01.2014 Т. Дончева посочи зестрата на Станишев за БСП . 59| 7419 |14.01.2014 Политолог: Станишев успя да отстрани диктатурата на Борисов . 41| 8172 |19.12.2013 Орешарски и Станишев с план срещу безработицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads