Реклама / Ads
23| 6090 |18.08.2009 ПОЛИТИКА

Стартът на Борисов грабна 2/3 одобрение

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Две трети от българите одобряват първите крачки на новия премиер Бойко Борисов. Това сочи проучване на Националния център за изследване на общественото мнение (НЦИОМ).
 

Според Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ, новата власт има впечатляващ кредит на доверие. Високо одобрение на първоначалните му действия Борисов е получил от всякакви хора, от всички възрастови групи. Положителни оценки са му дали представители на елита, образованите респонденти, хората с висок стандарт. Това идва да подскаже, че за елитните прослойки, които реално формират общественото мнение на населението, няма алтернатива на сегашния премиер, отбелязва директорът на НЦИОМ.

С победата на ГЕРБ печели и лидерът на партията Цветанов, който само за един месец удвоява подкрепата си със своята работа. Това е признание за първите му крачки на една наистина радикална промяна в системата на сигурността и борбата с корупцията, която хората оценяват положително, коментира Йорданова

Проучването посочва, че расте влиянието на ГЕРБ, Атака и РЗС. С тези три формации се изчерпва списъкът на политическите сили, за които хората са склонни да мислят като за партии с нарастващ престиж.

За останали партии и особено за тези от състава на тройната коалиция - НДСВ, БСП и ДПС, хората мислят като за политически сили с рязко редуцирано влияние. По-силен удар върху престижа си получават НДСВ и БСП в сравнение с ДПС, която в очите на собствените си избиратели ДПС не губи позиции по същия начин, по който това се случва сред разочарованите избиратели на бившите й коалиционни партньори.

Колкото до СДС и ДСБ, данните от настоящото изследване регистрират не особено оптимистични обществени оценки за влиянието им като десни формации. Почти половината от интервюираните твърдят, че се редуцира влиянието им. Тези, които мислят, че влиянието на десните расте, делът на мислещите по този начин за СДС е двойно по-голям, в сравнение с тези, които са посочили ръст на влияние за ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 22444 |17.08.2009 Адвокати на подземни босове бранят царя от гнева на Борисов? . 9| 11005 |07.07.2009 130 години и четири трупа делят БУРмов от БОРисов . 39| 11286 |02.06.2009 Илиана Йотова: Борисов се страхува от Станишев . 26| 8028 |09.05.2008 Бойко Борисов в страната на собствените си чудеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads