Реклама / Ads
6| 6600 |25.10.2018 ПОЛИТИКА

Стефан Софиянски: Правителството няма ясна цел, бюджетът е скучен

.
Стефан Софиянски Източник: БГНЕС
Не се притеснявам от политическа криза. Да, има напрежение, но то е нещо характерно за управлението на Борисов. Има източници на напрежение, като например кризата с КТБ, историята с ЧЕЗ, постоянната смяна на здравни министри. Изглежда така, сякаш правителството няма ясна цел.
 

Това коментира пред  БНТ бившият премиер Стефан Софиянски.

 

,,Усилията трябва да са насочени към икономическата среда. Дано се окажа лош пророк, но според мен предстои икономическа криза у нас. Цените постоянно растат, а перспектива за бурно икономическо развитие не виждам. Проблемите на хората трябва да са постоянен ангажимент на правителството'', посочи той.

Според Стефан Софиянски новият бюджет е скучен, а не агресивен, какъвто трябва да бъде.

 

,,Новият бюджет е скучен. А трябва да бъде агресивен. Трябва по-голяма динамика и затова той трябва да е така ориентиран. Не бива да се плашим от дефицита. Трябва икономиката да почувства една сигурност и потребност на развитие'', посочи още бившият премиер.

 

,,Струва ми се, че сборът в голямата и в малката коалиция е направен много механично. Няма чувството, че са обединени в някаква обща идея. Структурата на управлението също не я разбирам. Кажете ми, Валери Симеонов за какво точно отговаря? Би трябвало да отговаря за нещо конкретно. По моя мандат разполагах само с двама вицепремиери. Просто се губи структурата на Министерския съвет. Трябва да се промени формата на управление'', разкри още Софиянски.

 

,,Няма значение дали са стари или нови лица. Идеята е много важна. Трябват преди всичко хора, които знаят какво правят'', отговори Софиянски относно каква би могла да бъде новата алтернатива в българския политически живот.

 

Според Софиянски най-доброто решение за Графа в София е било улицата да бъде без трамваите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10091 |24.09.2018 „Афис”: Правителството е в най-критичния си период . 6| 5661 |08.05.2018 Нинова: Правителството е провал, да си ходи! . 11| 8615 |28.03.2018 Тафров: Колебливото поведение на правителството може да ни изхвърли от евроинтеграцията . 15| 10619 |19.03.2018 Стефан Тафров: Русия впечатлява с дрънкане на оръжия, не с демократични избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads