Реклама / Ads
24| 9537 |01.02.2013 ПОЛИТИКА

Д. Стоянов и К. Георгиева при австрийските националисти

.
Председателят на НДП Димитър Стоянов, зам.-шефовете на НДП Капка Георгиева и Борислав Стоянов с Ханс-Кристиян Щрахе, председател на Австрийската парти
Председателят на НДП Димитър Стоянов, народният представител Борислав Стоянов и общинският съветник Капка Георгиева проведоха работно посещение в Парламента на Република Австрия по покана на Австрийската партия на свободата (АСП).
 
Тримата представители на Национал-демократичната партия наблюдаваха дискусия по вот на недоверие срещу австрийското правителство, внесен от АСП и бяха приветствани директо от трибуната на австрийския Националрат като специални гости. След приключването на дебатите беше проведена среща на високо ниво между Димитър Стоянов и председателя на Партията на свободата Ханс-Кристиян Щрахе. В срещата взеха участие също международният секретар на АСП д-р Йоханес Хубнер и председателят на групата за приятелство между парламентите на Австрия и България Марио Кунасек. Представителите на двете националистически фармации обсъдиха развитието на патриотичните сили в Европа и възможните бъдещи общи действия в Европейския парламент, включително възможностите за формиране на националистическа група в ЕП.

Визитата на Димитър Стоянов, Капка Георгиева и Борислав Стоянов ще продължи до събота, когато те ще проведат среща с Франц Обермайер. Г-н Обермайер е евродепутат от АСП и през септември м.г. пое поста на председател на Европейския алианс за свобода - патриотична партия на европейско ниво, в която Национал-демократичната партия бе приета също през септември 2012 г. Очаква се и среща с най-младият депутат от Националното събрание на Франция Марион льо Пен, внучка на основателя на френския Национален фронт Жан-Мари льо Пен. Г-ца льо Пен беше избрана мажоритарно във френския парламент заедно с още един представител на Националния фронт на Франция, с което представителството на френските патриоти в Националното събрание беше възстановено след над 30 годишно прекъсване. Ръководството на НДП ще отправи покана към Марион льо Пен и други представители на национализма от Европа да посетят България идната пролет, за да се запознаят на място с проблемите на страната и с цел да бъде обменен опит в общи за европейските държави проблеми като борбата с ислямизацията, с емиграцията и с младежката безработица.

С проведената визита Национал-демократичната партия затвърди позицията си като българска патриотична формация, призната и приета в семейството на европейските националисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 239| 14104 |08.05.2012 П.Стоянов: Няма да гласувам за сините, ако ДСБ и СДС се коалират . 65| 8192 |30.04.2012 Д.Стоянов: По-добър съм от Волен, готов съм за лидер . 46| 7879 |22.03.2012 Д. Стоянов: Новата партия не е алтернатива на "Атака" . 122| 11986 |04.02.2012 Първанов: Претенциите на П. Стоянов са смешни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads