Реклама / Ads
239| 14104 |08.05.2012 ПОЛИТИКА

П.Стоянов: Няма да гласувам за сините, ако ДСБ и СДС се коалират

.
Петър Стоянов
Ако на следващите парламентарни избори ДСБ и СДС се явят като коалиция, за първи път няма да гласувам и няма да подкрепя сините. Това обяви от ефира на Нова ТВ бившият президент Петър Стоянов.
 

 

Според него не е почтено към старите седесари да искат гласовете и подкрепата им, а в същност ползата от това да отива при Иван Костов. Стоянов бе категоричен, че подобна коалиция е пагубна за СДС и това ще доведе до нейния край.

 

Той смята, че при създаването си ДСБ се е опитала да мине през трупа на СДС и този факт не трябва да бъде забравен. Стоянов е убеден, че двете десни партии не са толкова близки като идеология, защото ДСБ е учредена, не за да защитава и формира политически ценности, а да работи за интересите и личността на Иван Костов.

 

Сега Костов отказва да предаде владението на партията на младите лица в нея и затова те го напускат, защото виждат че тук вече нямат перспектива, коментира експрезидентът.

 

Той призна, че когато Мартин Димитров е избиран за лидер на СДС, го е подкрепил и го е заклел да не прави коалиции с ДСБ и ГЕРБ.

 

Смятах, че Мартин като необременен политик има шанс да извади самостоятелно СДС от застоя и да покачи доверието й сред избиратели. Но когато той се нареди до Иван Костов, Катя Михайлова, Веско Методиел, се обезличи като ново лице и стана Мартин Костов, заяви Стоянов.

 

Според него бившият премиер и настоящ лидер на ДСБ е безскрупулен в политическите пазарлъци, а Мартин Димитров е доста непохватен в тази област. Именно така се е създало медийното усещане, че лидерът на СДС е зависим от Костов.

 

Петър Стоянов призна, че ако преди три години е имало съмнения дали СДС ще влезе в новия парламент, то сега е почти сигурно, че при коалиция с ДСБ губят този шанс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 103| 32129 |10.04.2012 Проф. Д. Иванов: Борисов е диригент, но няма оркестър. Идва страшна криза! . 58| 9691 |04.04.2012 Някои мечтаели да няма "сини" в следващия парламент . 31| 6880 |05.03.2012 В.Сидеров: ГЕРБ нямат идейна програма, слугуват на Брюксел . 74| 8756 |27.01.2012 М. Попова: Настава хаос, ако няма указ, с който Марин е помилвал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads