Реклама / Ads
39| 5857 |06.04.2015 ПОЛИТИКА

Стоилов: Ново разцепление в БСП внесе предложението за мандатността

.
Янаки Стоилов
Предложението на Кирил Добрев за мандатността не бе прието, но донесе ново разцепление в редиците на партията. Най-трудната ни задача ще бъде да върнем доверието в избирателите. Това каза в "Още от деня" депутатът и зам. председател на БСП Янаки Стоилов.
 
БСП не трябва да проявява някаква екстравагантност, за да направи промени. На конгреса бяха направени много равносметки. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Янаки Стоилов. В политическата дискусия не се видяха съществени различия. През годините в партията навлизаха много нови хора. Сега те искат да се изявят. Но те трябва да осъзнаят, че политиката не е бизнес, каза го и председателят на БСП. Това не е виенско колело, коментира Стоилов.

При нас е имало идеи за промяна още по време на тройната коалиция. Програмно партията е отстоявала политиката си. Партията разбира, че конкуренцията срещу нея става убийствена с наближаването на местните избори. Предложението на Кирил Добрев за мандатност на членовете на Изпълнителното бюро на БСП е един от запомнящите се моменти на конгреса. Социалистът настоя да не се допуска номинирането на кандидати за народни представители и включването им в изборни листи за парламентарни избори на тези, които са били депутати три последователни мандата. Това предложение не бе прието, но донесе ново разцепление в редиците на партията. Най-трудната ни задача ще бъде да върнем доверието в избирателите, призна Стоилов.

БСП не трябва да допускат отстъпление от местната власт. „БСП е първата партия, която предлага конкретни ангажименти – и в областта на здравеопазването, и в образованието, и в намирането на работни места, категоричен бе той.

Янаки Стоилов посочи, че една от големите беди на България са политиците, които не отстояват националните интереси, а обслужват политическата конюнктура и политиката на други държави. „Ние не трябва да допускаме разделение и противопоставяне между ЕС и Русия”, подчерта Стоилов.

Най-важната и най-трудната задача на БСП е да върне доверието на хората. Ние трябва да пречупим тази тенденция на загуба на избиратели. БСП не трябва да прави компромиси с това, което я идентифицира пред хората и което я прави различната партия, посочи Стоилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5371 |12.03.2015 Първанов: Реформаторите са новото ДПС, преяждат с власт . 17| 5535 |26.02.2015 Янаки Стоилов: Вече ни управлява петорна коалиция . 4| 4844 |19.01.2015 Стоилов: АБВ да излязат от властта и тогава ще говорим . 29| 7714 |22.11.2014 Стоилов: Добре е да се премине към ново управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads