Реклама / Ads
8| 4986 |09.02.2015 ПОЛИТИКА

Др. Стойнев: Не споделям ценностите на модела, който роди СИРИЗА

.
Драгомир Стойнев
Ако дясното се развива на базата на егоизма и алчността, ние сме за повече справедливости хуманност. Не споделям ценностите на този модел,който роди СИРИЗА. Това заяви в "Лице в лице" заместник-предсезателят на БСП Драгомир Стойнев.
 
Какво изповядва БСП - сталинизма на електората си, европейското ляво или онова ляво на "Позитано" с мерцедесите. Лявото го няма!, включи се в разговора и шефа на Института по модерна политика д-р Нено Димов.

Тези икономии, тези съкращения са вредни. Можем да водим политика, в която да има по-отговорна роля на държавата.Аз не съм против приватизацията, но не по този начин, заяви Стойнев.

БСП, ако бе лява, трябва да е близка до зелените и протестира против АЕЦ "Белене".Алтернативата на десния подход е да се санират жилищата,категоричен бе Ненов.Това е идея за саниране на електорат или на наши фирми. Българският народ тегли заем от 1 млрд. лв. и той се връща с лихви от всички нас. Българската банка за развитие стимулира чужди икономики и целият народ в продължение на 10 години ще връща лихви. Вместо да се създаде един национален инвестиционен фонд за научна и развойна дейност, опонира му Стойнев.

Не може човекът на село да плаща на този, който живее в града. Никой от ГЕРБ не казва с колко ще се намали енергийната ефективност.С 50 %, невъзможно е да се случи?

Когато аз бях министър не ме целуваха и прегръщаха, защото отстоявах националния интерес, посочи Стойнев. Дори министърката не казва откъде ще дойде тази газ. Когато водихме преговори с Йотингер ни бе казано, че газ няма. Това е медийно представление с главното участие на еврокомисари. Има наука, която се казва география, според която нямам как да се. Ние изпуснахме питомното, за да гоним дивото, каза Стойнев. "Южен поток" беше кьорфишек, посочи Димов. Никой не ни уверяваше, че тръбата ще дойде в България. Договорът беше само за транзит. Десният подход не гледа само гаовия хъб, а и намалението на потреблението на енергия. Отоплението на сградите ни е много неефективно и това трябва да се промени.

Драгомир Стойнев отново защити проекта. Не мога да се съглася, че ние няма да получаваме газ по "Южен поток". Ние щяхме да бъдем и компенсирани. България е най-ниско газифицираната държава в Европа и тепърва ще имаме нужда от газ. Защо се зачеркна този проект при положение, че беше договорен. Преди малко се каза, че наказателната процедура срещу Българи ще бъде замразена, но никога ни ни беше казано къде сме сбъркали.

По темата с нерегламентираното подслушване на протестиращи, Стойнев коментира: Г-н Йовчев отрече да е имало подслушване на протестиращи. нека да видим докладите, да се изнесе цялата информация и тогава ще коментирам. Ние заварихме икономиката на нула и я дадохме на плюс 2%, увери Стойнев.

БСП се е капсулирала и не усеща пулса на обществото, отбеляза десният анализатор. Страхът е лош съветник. БСП бяха сковани от страх и затова са подслушвали протестиращи. Вие говорите за левицата и я осъждате, но имаше период, в който нямаше десни партии. Десницата се разви в лицето на ГЕРБ. тези умни и интелигентни протестиращи трябваше да бъдат фаворитизирани. Какво ни се проповядва днес? Трябва да си богат сега и на мига, непременно, каза Стойнев.

Аз не съм склонен да подпомагам хората, които ги мързи. Благотворителността се прави безвъзмездно. Трябва ни промяна в мисленето. Електричеството не е измислено в еволюцията на восъчните свещи, призна Драгомир Стойнев. Лявото и дясното са коренно различни. Дясното идва на власт, натрупва пари, след което идва лявото и да ги изхарчи, завърши Нено Димов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5443 |08.02.2015 Станишев: АБВ е брошка на ревера на Борисов . 37| 6899 |06.02.2015 Николов: Малко вероятно е пряк сблъсък САЩ-Русия в Украйна . 39| 11000 |05.02.2015 ДПС удря Борисов с компромати и тютюневи протести . 35| 10954 |05.02.2015 Мая Манолова си рита канчето в БСП?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads