Реклама / Ads
10| 18864 |05.01.2017 ПОЛИТИКА

Не студът -„Леденият пиар” на властта ще ни умори

.
Премиерът в оставка Борисов спасява държавата от снега
От три дни властта в оставка буквално ни залива с апокалиптични картини, заплахи и предупреждения за предстоящия леден ад, който очаква населението в петък, събота и неделя. В пропагандната машина са впрегнати всички телевизии, които от ранна сутрин ни облъчват с репортажи за снегорини, катаджии, бойна готовност, синоптици и какво ли не още.
 
От екрана научаваме как е сформиран Национален щаб за борба с ледената напаст. Показват заседание на този щаб-премиерът в оставка е строг, уморен (цялата власт тежи на плещите му и той не може да огрее навсякъде), но на бойния си пост в поредния епизод от сагата „Бойко спасява България”.

Зрителите трябва да знаят - един човек мисли за страната денонощно и като Гюро Михайлов ще стои на поста си до последната секунда, дори ако се наложи да жертва живота си.

 

Зомбирането на населението с „леден пиар” достига неподозирани висоти. Пресцентърът на МВР информира от името на кризисния щаб на всеки кръгъл час, че няма затворени пътища, че всичко е ок. То май и снежен ад няма, ама....

 

Следва зловеща синоптична прогноза: Очаквайте леден ад утре-виелици, апокалипсис. Властта не се уморява обаче, пред камерите рапортува: Готови сме-само снежинка да падне и хиляди снегорини тръгват в атака!

 

Те и на 30 декември бяха готови, пък каква стана тя накрая могат да кажат превърналите се по неволя в екстремни туристи  пътници на магистрала „Тракия”.

Явно властта в оставка мисли хората за пълни идиоти. Ми какво да вали навън в началото на януари освен сняг?  Някакви си 15 сантиметра сняг на „Тракия” блокираха България та се наложи премиерът Борисов лично да тича да спасява хора предновогодишно.

 

Ами ако беше натрупал примерно един метър? Тогава направо да бяхме „зазимили” държавата до първа пролет. Не леденият „апокалипсис”, а „леденият пиар” ще ни убие с безумието си. Просто Борисов и ГЕРБ са в предизборна кампания очевидно и не може да мине ден без кризисен пиар.  Като в Хитрино. Ако няма криза, ще я създадем.

 

А с облъчването на населението се удрят с един куршум два заека. Освен митът : „Бойко спасява България”, по Недялко Недялков, с апокалиптичните прогнози се прикриват пълната некомпетентност на властта, лъснала за пореден път на 30 декември край Карнобат, Петолъчката, Айтос и Бургас.

 

Днес по една телевизия ни бе показан шофьор на снегорин обявен за герой, спасил десетки хора от ледения ад,  докато чистил сняг с машината си. Нямам нищо против героите, но нали шофьорът получава затова заплата ? Нищо лично, просто кризисен пиар като  в Хитрино. Там с „героизъм” и „мъжество” на пожарникарите се прикриваха гафовете довели до трагичния инцидент. Затова и ни „страхуват”. За да видим, че без „герои” като Бойко Борисов сме загубени. Колко това ще свърши работа, оставам да разберем напролет. Ако доживеем дотогава де.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9037 |29.12.2016 Октай пред Фрог: Бисеров става посредник между ДПС и СДС за влизане във властта . 2| 4861 |26.12.2016 ДПС се гласи за властта . 5| 8935 |20.12.2016 МВР без самолетни билети, спешно поръчва от любимка на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads