Реклама / Ads
70| 12131 |09.10.2011 ПОЛИТИКА

Е. Сугарев: На Трактора и покровителя му ще им стане тясно след изборите

.
Едвин Сугарев
Няма такава държава, в която медиите мълчат за "посредници" и "сиви кардинали"; потресен съм и ще алармирам всички възможни институции за мълчанието на прокуратурата и медиите, каза поетът. Трактора пък предупредил в отворено писмо водещата Л. Кулезич, че истината за нея и за журналиста Огнян Стефанов скоро щяла да излезе наяве.
 

Не съм се срещал в началото с Георги Цветанов, посочен като един от потърпевшите от Ал. Петров, обяви по ТВ 7 поетът-публицист и политик Едвин Сугарев в рубриката "Свидетелите проговарят" на предаването "Насреща Люба Кулезич". Сугарев е първият обществен обвинител на Трактора, прякор, възкресен от интелектуалеца и тръгнал от младежките години на Петров. Цветанов е един от тези, които са били "убеждавани" със заплахи да прехвърлят имуществото си на Трактора. През 2001-2002 г. Сугарев публикува жалбите на Г. Цветанов, които били достатъчно красноречиви и попадали вече при прокурорите, чиито препоръки били да се заведе следствено дело. Впоследствие обаче те изчезнали. При една от срещите на Цветанов с Петров Цветанов бил заплашен, че щял да бъде застрелян и пребит от бой.

Прокуратурата мълчи 10 години, защото по времето на Филчев било невъзможно да се предприеме нещо, защото Филчев бил много близък с "боса", т.е. с Петров, констатира Сугарев и добави, че Филчев бил държан включително и по линия на психиатрична клиника в Израел.

Ал. Петров има специфично положение между официалната и подземната власт, защото е бил натоварен от държавата да следи втората, констатира водещата Кулезич. Сугарев предпочете да го нарича "посредник". Това, че има чадър над него, е очевидно, каза Сугарев и каза, че няма такава държава, в която след показанията на Устинов, медиите мълчат. Той добави, че е потресен и ще алармира всички възможни институции, вкл. европейските, за мълчанието на прокуратурата и медиите.

След тези президентски избори много хора ще се разприказват и на Петров и неговия покровител ще им стане тясно в тази държава, прогнозира Сугарев. Той бил убеден, че Трактора е тартор и на групата, свързана с отвличането и на Ангел Бончев.

В началото на предаването водещата Кулезич прочете отворено писмо от Ал. Петров, в което се отправя предупреждението, че истината за нея и Огнян Стефанов скоро щяла да излезе наяве. Във въпросното писмо се твърди още, че в някои медии се подменяли ценностите на свободното слово под заръките на "вдъхновителите" Цв. Цветанов и Б. Борисов. "Хора, които цял живот са възлагали поръчки, включително и "мокри", не могат да проумеят как някои могат да действат без корист и заради кауза", коментира по този повод Л. Кулезич.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 10175 |05.08.2011 Станишев: Назначаването на Трактора в ДАНС бе ГРЕШКА! . 24| 6478 |31.07.2011 Трактора вече не харесва Яне Янев, а само себе си . 39| 10415 |08.07.2011 Анализатори: Общото между Трактора и Здравкова е, че са бити от Борисов . 23| 8149 |03.07.2011 Яне бори Първанов, а отзад - Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads