Реклама / Ads
93| 10878 |18.01.2012 ПОЛИТИКА

Е. Сугарев: Времето на Първанов беше най-зловредното за България

.
Едвин Сугарев
Лицето на безличието 10 години е Г. Първанов, оцени общественикът. Руснаците не обичат резиденти, които не са си свършили работата, напомни той. Детронирането на Станишев обаче ще е трудно, предвиди Сугарев.
 

Най-лошото време за България е това на Сакскобургготски, след това на тройната коалиция, което беше най-зловредното за България управление, а Г. Първанов беше нейният архитект, обяви по ТВ Европа общественикът и журналист Едвин Сугарев в коментар за смяната на властта на Дондуков 2. В този смисъл времето на Първанов не е най-доброто за България. Неговото досие е факт, признат от Комисия, оглавявана и от негов съпартиец, добави Сугарев и поясни, че в І ГУ агентите се наричали секретни сътрудници.

Друг мит е този за социалния президент, той може само да говори за такива, а е и меко казано нахално да твърдиш това, след като най-близкото ти обкръжение се състои от олигарси, заграбили имуществото си в неясен период и от съветници, част от които бяха постигнати от насилствена смърт.

Мит и чиста лъжа е ролята на Първанов на 4-ти февруари. Тогава те отидоха с мандат, а Петър Стоянов им каза в очите какво би се случило, ако социалистите получат нов мандат. Това беше отстъпление от страх, затова този човек не може да се помни с тези митове.

Безличието се оказа, че може да има лице и това е стоящият на власт 10 години Г. Първанов, коментира още Сугарев.

Някаква част от т.нар. енергийни проекти в някакъв смисъл се случиха, много пари са похарчени за една дупка, каза той, но подчерта, че руснаците не обичат резиденти, които не са си свършили работата. Сугарев даде за пример съдбата на А. Луканов.

Убит е вече престижът на орден Стара планина, но това пък е начин да се покажеш, че вършиш нещо, защото във втория мандат на Първанов го канеха предимно в Азербайджан и в страни от Латинска Америка, добави Сугарев.

Първанов отдавна се канеше да организира своя партия, но проектът АБВ не проработи, не успя да организира хора около себе си, въпреки хвърковатата чета от интелектуалци. Затова сега пътят му е да овладее стола на сегашния председател, въпреки че той пък се снабди с престижен пост и детронирането ще е трудно, а и Станишев има вече свой апарат. Сблъсък обаче неизбежно предстои, прогнозира Сугарев.

Ако Плевнелиев върне посланиците с досиета, ще направи добра стъпка, както и да направи президентството прозрачна институция, да има и ясна йерархия на ценностите през целия мандат, като я обяви предварително и я отстоява, препоръча Сугарев. Той има определен управленски потенциал и мислене, но има нужда да се еманципира от своя премиер, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6823 |17.01.2012 Г. Първанов: Президентът не преразпределя; влиянието е друго . 343| 13808 |16.01.2012 Ив. Костов: Времето промени представите за премиера . 93| 9087 |13.01.2012 Първанов: Бойко, идвам . 28| 6418 |11.01.2012 Сергей и Първанов все така не си говорят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads