Реклама / Ads
7| 7573 |15.06.2018 ПОЛИТИКА

Светослав Малинов: ГЕРБ извършиха предателство за АЕЦ ”Белене”

.
Ще използвам всички възможности които ми дава поста на евродепутат в ЕП, за да спрем рестарта на АЕЦ ”Белене”. Това каза в предаването ”Лице в лице” Светослав Малинов:
 

След като ГЕРБ ни предаде, не ни остава нищо друго освен да пренесем битката на европейска сцена.

 

Част от инвеститорите нямат да дойдат заради сеизмичността на района. Неубедителен е доклада на учените от БАН. Не е ясно кой и какви пари ще построи централата, нито дали токът, който после ще се произвежда ще е по-евтин за потребителите. Не бива да се допуска ново заробване на българските данъкоплатци. Официално вече се говори за 10 млрд. долара за централата, а и всичко ще започне отначало. Този проект е една много добре подредена схема за източване на пари. Дори застъпниците на този проект не вярват, че той ще се реализира. Това не може да се построи без държавна гаранция. Рано или късно АЕЦ Белене ще удари по джоба на българите. Въпросът е на каква цена ще се съпротивляваме и ще спрем този проект.

 

Аз няма да оставя нито един комисар да не е запознат от опасността, която застрашава европейските граждани. Колегите от Румъния също трябва да знаят. Ще направим конференция и ще атакуваме с конкретни въпроси. За този проект нито една уважаваща държава. Има доклади от 1984г., които показват, че навремето дори съветски учени са предупреждавали, че е рисково това строителство. За разлика от нашите депутати.

 

Каквото може от европейските институции ще се вземе и изиска за спирането на проекта. Въпросът е как ние тук ще спрем това безобразие. Знаете ли, че още се харчат пари за "Южен поток"? Представете си какво ни очаква.

ГЕРБ, нали твърдите че сте десни, как можахте да допуснете това?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8537 |11.06.2018 Социолог: 60 на сто от хората не подкрепят ГЕРБ, тя е ”по-мразената партия” . 13| 7378 |15.05.2018 Мартин Димитров: Има договорка между ГЕРБ, БСП и Москва за рестарта на ”Белене” . 12| 11340 |02.05.2018 Политологът П. Чолаков: 50% от електората на ГЕРБ одобрява Румен Радев . 3| 8664 |26.04.2018 Депутат от патриотите: Сделката за ЧЕЗ не е приключила, ГЕРБ се заиграва с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads